facebook  ДДСО

 
Новини
02-03-2011 16:15 | Переглядів: 277

На Київщині вісімдесятиоднорічну пенсіонерку сусідка вбила за 20 гривень

У Ржищеві на Київщині місцева мешканка вбила пенсіонерку за 20 гривень. Ціною життя для 81-річної жінки стали образливі слова, необережно сказані на адресу односельчанки.

Трагедія сталася напередодні весни, в останній понеділок лютого. По обіді до літньої жінки завітала сусідка, позичити незначну суму грошей. Замість бажаної купюри, позичальниця отримала жорстку відмову та приниження. Господиня дому назвала гостю крадійкою, звинувачуючи давню знайому в зникненні коштів, побутового дріб’язку і навіть продуктів харчування. Останнім часом старенька страждала на маніакальну нав’язливість, жінці здавалося, що її постійно грабують. Сусідка про вікові проблеми бабусі не знала. Тому почувши шквал образливих звинувачень і втративши самоконтроль від гніву, позичальниця схопила зі столу скалку та нанесла літній жінці 6 ударів по голові, після чого добила жертву кочергою. Від отриманих травм потерпіла померла. 

Тіло пенсіонерки виявила соцпрацівник, яка навідувала жінку двічі на тиждень. Побачивши свою підопічну на підлозі без ознак життя, вона викликала міліцію на місце пригоди. Родичі загиблої проживають закордоном, тому про смерть бабусі правоохоронці повідомили їх телефоном. 

Підозрювану затримали майже одразу. У свої 26 років жінка ніде не працювала, проживала з удвічі старшим від неї співмешканцем, теж безробітним. Зі слів сусідів, цивільна родина вела аморальний спосіб життя, тому грошей співмешканцям завжди не вистачало. Необережно сказані слова і мізерні 20 гривень стали страшною ціною за життя однієї жінки та за свободу іншої. Проти затриманої порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 115 Кримінального Кодексу України. Горе-сусідці загрожує від семи до п’ятнадцяти років тюрми.


Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera