facebook  ДДСО

 
Новини
03-03-2011 14:21 | Переглядів: 251

П’ятнадцятирічна дівчина викрала 1000 гривень у своєї однокласниці

Як повідомив начальник кримінальної міліції у справах дітей Бориспільського міськвідділу міліції Андрій Хіміч, на профілактичному обліку за різні правопорушення в міліції перебуває 52 підлітки; за скоєння злочинів - 24 неповнолітніх. Цього року вже складено більш, ніж 26 адміністративних протоколів, за невиконання батьками своїх обов’язків із виховання дітей – 9. А щодо однієї горе – матері порушено кримінальну справу за ст.166 КК України - «Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною». Героїня події про яку піде мова, за словами Андрія Володимировича, минулого року вже потрапляла в поле зору міліціонерів – скоїла крадіжку золотих виробів із будинку подруги. Цього ж разу неповнолітня викрала гроші в однокласниці.

Психологи стверджують, що неповнолітні скоюють злочини не без причини. В більшості випадків за цим криються негаразди в родині, де зростає підліток. А статус сироти, або ж напівсироти є тим фактором, який лише сприяє вчиненню протиправного діяння. Адже так важко протистояти спокусі мати мобільний телефон або ж гроші, тим паче якщо в однолітків ці речі є. Такі мотиви керували неповнолітньою, коли вона скоювала крадіжку. Дівчина проживає в неблагополучній родині, з матір’ю та вітчимом. Але на противагу їй складається життя у іншої героїні цього сюжету …

14-річна жителька Бориспільського району поїхала до Києва, у гості до бабусі. При від’їзді онука отримала і подаруночок - 1000 гривень. Коли неповнолітня приїхала додому, то поклала гроші до підручника, з яким наступного дня пішла до школи. Під час занять книжка мала необережність впасти. Випали і кошти, на які звернули увагу всі однокласники. На уроці фізичного виховання дівчина залишила сумку з підручниками в роздягальні. За 45 хвилин повернулася і помітила, що сумка розкрита подарованої ж бабусею тисячі немає.

Співробітниками кримінальної міліції у справах дітей Бориспільського МВ було встановлено і причетну до крадіжки. Нею виявилася 15-річна місцева дівчина, однокласниця потерпілої. Тоді ж на уроці фізкультури юна крадійка вийшла на кілька хвилин, зайшла до роздягальні, знайшла гроші та викрала їх. За тиждень витратила кошти. В основному на продукти харчування. 200 гривень позичила своєму рідному батьку, який навіть і не запитав, де дитина їх взяла. Та в цьому немає нічого дивного, адже він із сім’єю не проживає, а за плечима має судимість. Донька від нього не відстає. Минулого року також отримала умовній термін за вчинення крадіжки.

Наразі порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 185 КК України. На неповнолітню вкотре чекає суд. І це рішення, ймовірно, буде суворішим.

Юлія Харламовська, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera