facebook  ДДСО

 
Новини
11-03-2011 09:36 | Переглядів: 256

Інтернет-аукціони на одному з сайтів закінчилися кримінальною справою

Немає бодай жодного користувача всесвітньої мережі, який хоча б один раз не спробував придбати товар через Інтернет. І начебто немає в цьому нічого поганого, якби не «маленьке» але – інтернет-злодії. Шахраї знайшли і тут можливість обдурити людей, скориставшись їх довірою.

25-річний киянин придумав непоганий спосіб підзаробити. На сайті інтернет–аукціонів пропонував відвідувачам купити у нього ноутбуки та «І-Рhоne». Називав реальні моделі та марки. Після влаштовував аукціон, виставляючи стартову ціну 1000 гривен за той чи інший «товар». 

В свою чергу користувачі Інтернету пропонували гроші. Коли торги закінчувалися, то шахрай називав номер своєї банківської картки. Щасливим клієнтам говорив, щоб переказували гривні, а сам обіцяв після їх отримання відразу вислати поштою техніку. Довірливі громадяни здійснювали переказ. Ні грошей, ні техніки ніхто з них так і не отримав. Аферист знімав кошти з банкомату, видаляв свою інтернет–сторінку, знищував банківську картку. За цією схемою чоловік діяв неодноразово, допоки його злочинну діяльність не припинили працівники міліції.

Начальник бориспільської міліції Юрій Вовк розповів, що потерпілими виявилися жителі з різних куточків України: Донецька, Дніпропетровська, Миколаєва, а також з міста Бориспіль Київської області. 

Остання жертва віддала інтернет-аферисту 2622 гривні, нібито «придбавши» «І-Рhоne». 

Потерпілий Андрій з Борисполя вже не перший рік користується сайтом інтернет-аукціонів: не раз продавав та купував таким шляхом техніку й інші речі. Тож принцип – спочатку гроші, потім товар – не викликали в нього жодного сумніву. Чоловік знайшов купу позитивних відгуків людей, які вже спілкувались з цим продавцем. До того ж фото телефону, який потерпілий збирався придбати, було справжнім і не нагадувало картинку з Інтернету. Коли за три дні після оплати товару його доставку здійснено не було, Андрій забив тривогу. Спочатку він намагався зв’язатися з продавцем. Після марних спроб чоловік звернувся в міліцію.  

Невдовзі киянина затримали за місцем проживання. Наразі порушена проти зловмисника кримінальна справа за ч.2 ст. 190 Кримінального кодексу України направлена до суду. Шахраю загрожує до трьох років позбавлення волі.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera