facebook  ДДСО

 
Новини
14-03-2011 16:45 | Переглядів: 135

Анатолій Могильов: «Ми повернемо міліцію обличчям до народу»

Сьогодні Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов відвідав трудовий колектив одного із автобусних заводів Київщини. Зустріч проходила в рамках річниці роботи Уряду України.

На початку заходу керівництво заводу, як справжні господарі, продемонструвало Міністру плоди своєї роботи. Новенькі автобуси з сучасними можливостями та врахованими усіма потребами сьогодення вразили гостя. Опісля ж показали і сам процес виробництва, починаючи від монтування основного каркасу і аж до пофарбованого, готового до експлуатації, транспортного засобу.

Анатолій Могильов був вражений і можливостями заводу, і якістю продукції, однак пріоритетом залишалося спілкування з людьми, які працюють на заводі. Їхня важка і невтомна праця – це запорука нашого майбутнього, переконаний Анатолій Володимирович.

Спілкуючись з трудівниками підприємства, Міністр майже годину розповідав присутнім - чим сьогодні живе українська міліція.

- Ніякого сплеску злочинності у країні однозначно не має, більше того за минулий рік осіб, яких ми притягли до кримінальної відповідальності за скоєння того чи іншого злочину на 8% більше. За два місяці цього року зменшилася кількість тяжких злочинів, зокрема, убивств, тілесних ушкоджень, розбоїв тощо. Більше стали виявляти злочинів у сфері економіки. Президент України поставив задачу, що незалежно від рангу та чину – кожен посадовець, який порушує Закон повинен відповідати. У цьому році за посадові злочини притягнуто до відповідальності на 33% більше, аніж у 2010-му, серед них і злочини, які були скоєні у минулих роках. Я вважаю, що останнім часом у чиновників виникла повна безкарність і її треба викорінювати. З точки зору Закону не важливо украв 1000 гривень чи два мільйони, відповідати повинен кожен. У країні врешті – решт слід наводити порядок, щоб кожен відповідав за скоєний злочин, - зазначив Анатолій Могильов у зверненні до присутніх.

Поряд з цим Міністр акцентував увагу заводчан на змінах та реформах у системі органів внутрішніх справ. Більш детально зупинився на пенсійній реформі, відомчій освіті, спрощенні бюрократичного обороту. Однак, найбільшого зацікавлення з боку робітників викликала інформація щодо діяльності Державтоінспекції.


 

- Ми у цьому році повинні були вирішити питання про введення у водійських посвідченнях кінцевого терміну їх використання. В усьому світі, з 29 березня поточного року, кожне посвідчення, яке видається країнами-учасниками міжнародної Конвенції «Про дорожній рух», повинно мати дату видачі і дату кінцевого терміну дії. За радянських часів усі посвідчення були безстроковими – вони такими і залишаються. Виключення становлять ті посвідчення, які отримуватимуть після 29 березня. Враховуючи той ажіотаж, який піднявся, Кабінетом Міністрів було прийняте рішення про термін дії у 50 років. Будь-яка людина, яка має посвідчення старого зразка, може обміняти на нове, без здачі екзаменів. Потрібно лише прийти в ДАІ, здати старе, повідомити про бажання отримати нове посвідчення і все.

Торкнувся Міністр і питання техоглядів. Анатолій Володимирович переконаний, що повністю їх відміняти не можна. Потрібно вивільнити працівників ДАІ від виконання цієї функції, а можливість проводити подібні процедури покласти на плечі уповноважених станцій техобслуговування, які тільки інформуватимуть ДАІ про огляд того чи іншого авто.

Окремо Анатолій Володимирович зупинився на функціях інспектора ДАІ, який працює на автошляхах. На думку очільника української міліції – це не повинен бути каральник, а перш за все, помічник водія.
  

- Замість протоколу, виключенням є тяжкі правопорушення чи створення аварійної ситуації на дорозі, потрібно провести з людиною профілактичну бесіду. Пояснити йому, дружині, дітям, що, приміром, не пристебнутий пасок безпеки може призвести до тяжких наслідків. З моєї точки зору, це більш прийнятна форма роботи ДАІ.

Не обійшли і тему боротьби з наркотиками. Присутніх цікавило, наскільки міліція ефективно бореться із цим негативним явищем. На що Анатолій Могильов чітко відповів, що сьогодні основний орієнтир – це наркозбутчики, які й підсаджують молодь на смертельне зілля.

На сам кінець зустрічі Анатолій Могильов зазначив, що для всіх міліція гарною бути не може, адже у кримінальних справах, які порушують її працівники, завжди є потерпіла сторона і обвинувачений. Навіть при самому правильному рішенні суду практично завжди потерпілий думає, що обвинуваченого осудили «на мало», а останній вважає навпаки – дали багато. Крайніми ж залишаються, як правило, правоохоронні органи.

- На ряду з цим хотів би наголосити на тому, що міліцію потрібно повертати обличчям до народу і робити з правоохоронця саме помічника для громадян, а не караючий орган, якого усі бояться. Це основна задача, яку перед нами поставив Президент України, і яку ми будемо втілювати у життя. 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera