facebook  ДДСО

 
Новини
17-03-2011 09:14 | Переглядів: 181

В місті Біла Церква Київської області псевдо міліціонери вимагали у чоловіка гроші та катували розпеченою праскою

Днями працівники Білоцерківського міськвідділу міліції протягом дванадцяти годин затримали двох молодиків, 20-ти та 24-х років, які напередодні скоїли розбій із проникненням у житло. Обидва вже були раніше засуджені і відбували покарання за крадіжки та виготовлення наркотиків, у скоєнні останнього злочину також зізналися.

Обравши жертву – 60-річного самотнього пенсіонера, до його будинку вони вирішили завітати пізно ввечері. Відрекомендувавшись дільничними інспекторами міліції та під приводом якоїсь перевірки, чоловіки попросили господаря відчинити двері. Пенсіонер послухався. Першу забаганку псевдо правоохоронців дістати з гаманця 25 гривень, щоб вони пішли, чоловік виконав. Проте зловмисники на цьому не зупинилися і повернулися за годину. Пенсіонер знову відчинив. Тепер молодики почали вимагати значно більшу суму – 1000 гривень. Таких грошей в будинку не було.

Коли хазяїн почав відмовляти, один повалив його на підлогу, інший увімкнув праску в розетку. Розпечений електроприлад нелюди поклали пенсіонеру на живіт. Катували до тих пір, поки жертва не вказала на свій гаманець, в якому було 105 гривень. Гроші, гаманець та шкіряні рукавички – здобич, яка ледь не коштувала життя людині. Як говорять лікарі, чоловік отримав забій руки, обличчя та термічний опік передньої черевної стінки. 

На сьогоднішній день молодчики знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Під час проведення перевірок, правоохоронці з’ясували, що хлопці причетні ще й до ряду крадіжок. За словами начальника відділу карного розшуку Білоцерківського міськвідділу міліції Сергія Станчу, проти чоловіків порушена кримінальна справа. Псевдо міліціонерам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.
Нещодавно в тій же Білій Церкві затримали ще одного названого працівника органів внутрішніх справ, який скоїв ряд крадіжок мобільних телефонів. 27-річний раніше засуджений за аналогічні злочини, а також наркотики та шахрайство, неодноразово представлявся міліціонером. Жертв підбирав лише з категорії підлітків чи чоловіків напідпитку.

Схема кожного разу повторювалася. Псевдо міліціонер підходив до людини та пояснював, що її мобільний телефон крадений і апарат треба перевірити у найближчому опорному пункті. Довівши жертву до міліцейської будівлі, забирав телефон, просив почекати та зникав у невідомому напрямку. Як з’ясувалося, чужі телефони в більшості випадків здавав в ломбарди. 

На сьогоднішній день міліціонери вже довели 5 таких фактів, стосовно причетності чоловіка ще до більш, ніж 10 подібних злочинів ведуться перевірки. Проти нього порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 185 та ч.1 ст. 190 Кримінального Кодексу України. Зловмиснику загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera