facebook  ДДСО

 
Новини
28-03-2011 11:08 | Переглядів: 214

У Білій Церкві діти впіймали крадіїв та здали правоохоронцям

 Нерідко користуючись довірливістю наївних громадян, шахраї безслідно зникають з їхніми речами або грошима. У Білій Церкві жертвами зловмисників стали діти.

Двоє школярів, під час весняних канікул вирішили відпочити в одному з міських парків. Хлопчаки спілкувалися та слухали музику з мобільного телефону. Захопившись розмовою, дорогу іграшку друзі поклали біля себе. Втім, стільниковий без нагляду помітили кмітливі дорослі. 
До підлітків підійшли двоє чоловіків і розмістились неподалік. Дорослі розпивали спиртні напої, а дітей з приводу канікул пригостили лимонадом. Коли ж випивка закінчилась, збираючись піти чоловіки попросили у дітей телефон, пояснивши, що потрібно терміново подзвонити. Школярі не відмовили і добровільно віддали мобільний незнайомцям. Доки один із захмелілих чолов’яг робив вигляд ніби комусь телефонує, інший запропонував хлопцям навперегони пробігти 30-метрівку. Переможцю пообіцяв подарувати 50 гривень. При цьому, незнайомець дістав з кишені призову купюру та показав дітям.

Забувши про свій телефон, хлопчаки стрімголов кинулися бігти. Втім коли обернулися, щедрих чоловіків не знайшли. Друзі зрозуміли, що їх не тільки ошукали, а й обікрали. Не довго думаючи школярі вирушили навздогін кривдникам. Утікачі ж встигли вскочити до автобусу, який рушав з місця. Діти дочекалися іншого, згаявши немало дорогоцінного часу. Через кілька зупинок юні переслідувачі пересіли до швидкісної маршрутки та наздогнали автобус. Зловмисники, тим часом, мирно спали, пригрівшись у автобусі. Хлопці підійшли до водія, розповіли все, що з ними сталося та попросили викликати міліцію.

На кінцевій зупинці солодкий сон крадіїв порушили працівники роти патрульної служби, які прибули за викликом. Мобільний телефон школярів виявили у кишені в одного із іще не протверезілих чоловіків. Законопорушників затримали на місці. Обидва виявилися жителями сусіднього села, а до Білої Церкви приїхали «відпочити». Один із них уже мав кримінальний досвід у молоді роки. Проти затриманих порушено ст. 190 кримінально-процесуального кодексу України, яка передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадські роботи до двохсот сорока годин, виправні роботи до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera