facebook  ДДСО

 
Новини
08-04-2011 10:37 | Переглядів: 175

Спокуси крадіїв

Весна іде, красу несе… Проте, ця краса дещо марніє в очах тих, хто зазнав неприємностей через «майстерність» крадіїв. Суттєвим чинником тенденції збільшення кількості крадіжок у весняно-літній період є, зокрема, послаблення пильності з боку самих потерпілих. Йдеться про ту частину крадіжок, які здійснюються шляхом «вільного доступу», якщо висловитись, вживаючи сталу оперативну термінологію.

Залишаючи приватне, або колективне майно без належного нагляду, люди несвідомо провокують крадіїв до протиправних дій.

Серед викраденого майна мешканців Київщини протягом березня поточного року – велосипеди та моторолери, автопричепи та господарські візки, садовий інвентар та побутова техніка, будматеріали та продукти харчування, бензин та електроприлади.

Питома частка того, що «неправильно лежало» на подвір’ях, припадає на вироби з металу, яким судилося осісти у вигляді металобрухту на прийомних пунктах. Це - каналізаційні люки, металеві драбини й накриття для криниць, паркани та ворота. Мабуть, така ж доля спіткала й металеві дорожні знаки та стійки до них, які зникли з автошляху Турбів-Погребище-Сквира поблизу с.Кривошиїнці. 

Мали місце і нетипові випадки, коли, наприклад, в с. Русанів один спритник демонтував та викрав водонапірну башту, інший поцупив редуктор від колеса огляду у Фастівському парку відпочинку, третій – компресорну станцію, четвертий – побутовий вагончик з земельної ділянки села Щасливе Бориспільського району, п’ятий – бетонні плити з території ТОВ «Агро Яромир», що у Переяслав-Хмельницькому, а чучело голови дикого кабана з бару «Престиж» в с. Кухарі на Бородянщині також спокусило чергового крадія. Не знехтували зловмисники навіть картиною з коридору Циблівської сільської лікарні на Переяслав-Хмельниччині. 

Тягнули любителі легкої наживи усе, що могли: від дитячої коляски до квадроцикла. Відчуття вседозволеності та безкарності додавало правопорушникам сміливості та впевненості на злочинному шляху. Мріялось, якщо не уникнути відповідальності, то відбутись легким покаранням. Та не в усіх так сталось, як гадалось. Адже, частину вищевказаних злочинів правоохоронцями Київщини наразі розкрито. За статистикою, з початку року висунуто 825 звинувачень у кримінальних справах, порушених за ст.185 Кримінального кодексу України, що у свою чергу є серйозним застереженням для потенційних крадіїв.

Разом з тим, господарям варто, не покладаючись виключно на стражів правопорядку, більш дбайливо й уважно пильнувати своє майно, аби не позбуватись його. А, з огляду на велику обізнаність злодіїв щодо місць зберігання цінних речей, віднаходити нові надійні схованки та забезпечувати належну охорону помешкань, садиб та об’єктів колективної власності. 

Світлана Дроздовська, ВЗГ ГУ МВС України в Київській області 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera