facebook  ДДСО

 
Новини
19-04-2011 11:49 | Переглядів: 200

За два тижні ліфтові крадії завдали комунальникам збитків на суму понад 50 тисяч гривень

З кінця серпня у Браворських багатоповерхівках почали регулярно викрадати дороге обладнання з машинних відділень ліфтів. За останні 2 тижні по місту зафіксовано близько 10 подібних крадіжок. Усі злочини скоєні за одним сценарієм.

Зламуючи замки зловмисники проникали до технічних приміщень. Працювали приблизно в період з дванадцятої до четвертої години ночі. Мешканці будинків нічого підозрілого не помічали. Лише на ранок, через несправність ліфта люди викликали майстра, і вже тоді виявляли крадіжку устаткування. Основну увагу крадіїв привертали гальмівні катушки. Адже у кожній із них знаходиться по чотири кілограми міді. До речі, вартість одного кілограма міді в пунктах прийому кольорових металів сягає 50 гривень. 

Проведеними оперативно-розшукованими заходами працівники карного розшуку затримали двох осіб, які ґрунтовно підозрюються у скоєнні злочину. Проти молодиків порушили кримінальну справу за ч.3 ст.185 Кримінального Кодексу України. Чоловіків очікує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Комунальники вже підрахували збитки. Для відновлення пошкодженого обладнання знадобиться щонайменше 50 000 гривень. Зловмисники ж тепер навряд чи зароблять на вкраденому суму, хоча б наближену до ринкової вартості устаткування.

Юлія Барабаш, Броварський МВ (з обслуговування міста Бровари та Броварського району) ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera