facebook  ДДСО

 
Новини
10-05-2011 11:47 | Переглядів: 232

У Баришивці на Київщині після кількох місяців подружнього життя дружина розчленила труп свого чоловіка

 У селищі Баришівка що на Київщині 62-річна жінка після кількох місяців подружнього життя жорстоко вбила свого чоловіка. 48-річний Олексій був майже на 11 років молодший від своєї дружини. Зі слів працівників міліції, причиною розправи став будинок загиблого.

Познайомилася пара випадково. Олексій проживав у Баришівці все своє життя. Чоловік був сиротою, родичів у нього не залишилося, тому до одруження загиблий жив відлюдником і майже ні з ким не спілкувався. Сусіди розповіли, що Олексій від народження інвалід другої групи, до повноліття він проживав у інтернаті для розумово відсталих дітей. Маленький старий будиночок дістався йому в спадщину від тітки після її смерті.

Сусіди жаліли Олексія і допомагали чим могли, хтось ділився продуктами харчування, хтось грошима. В силу різних обставин знайти роботу чоловікові було важко. Майбутня дружина Олена була немісцевою. Після одруження жінка перебралася у дім свого чоловіка. Як з’ясувалося пізніше, саме він складав найбільшу цінність для 62-річної Олени. 

Жінка уже двічі була судима за шахрайство, у шлюбі також перебувала неодноразово. Втім майже всі колишні чоловіки Олени залишалися або без грошей, або без житла. Зі слів старшого слідчого Баришівського райвідділу міліції Руслана Микольця ця інформація наразі перевіряється слідством. Одружившись з Олексієм, жінка одразу запропонувала оформити на неї будинок. Втершись у довіру до самотнього чоловіка, дружина в присутності нотаріуса засвідчила право власності Олексія на її майно у Харкові. Але дізнатися, що надана жінкою адреса не справжня, загиблий не встиг.

Олексій зник у березні. Через усамітнений спосіб життя чоловіка сусіди зникнення не помітили. Спершу вирішили, що подружжя переїхало до дружини. Втім із часом Олена розповідала, що Олексій поїхав до Харкова і доглядає за її хворою сестрою, сама тим часом займалася оформленням будинку. Жодних підозр ні у кого не виникло. Аж доки рибалки не виловили людські рештки у місцевій річці.

У ході оперативних-розшукових заходів працівники міліції встановили особу загиблого. Зі слів Олени, вона приревнувала чоловіка до іншої жінки. Дружина розповіла, Олексій повідомив їй, що у нього з’явилася інша. Після цього Олена задавила благовірного шнуром від настільної лампи у власному домі. Збагнувши, що скоїла, жінка поїхала геть. Втім через кілька днів повернулася і для того щоб приховати свій злочин, розчленила труп померлого чоловіка електричною пилою, яку знайшла у сараї. Частини тіла убитого дружина вивезла за місто і заховала в різних місцях уздовж річки Трубіж. Згодом їх знайшли місцеві рибалки і діти. Голову покійного жінка поклала у відро та залила цементом. Трофей знайшли працівники міліції у найманій вдовою квартирі. Міліціонерам бабуся пояснила, що позбутися голови вона не змогла через кохання до загиблого та пам'ять про нього.

Зі слів правоохоронців версія Олени щодо подружньої зради не підтвердилася. Колишня дружина наполегливо намагалася ввести слідство в оману, давала неправдиві свідчення, при цьому часто їх змінювала і звинувачувала у скоєнні злочину інших осіб. Втім у домі подружжя працівники міліції знайшли джинси покійного з плямами його крові. Результати експертизи підтвердили, що брюки і понівечені рештки належать одній людині.

Після пред’явлення зібраних речових доказів жінка зізналася в убивстві. Крім того з’ясувалося, що ошуканих Оленою жертв могло бути більше. Один із місцевих мешканців Баришівки також ледь не одружився з жінкою і мало не переписав на неї майно. Але наречена втекла з під-вінця до Олексія дізнавшись, що на будинок претендують ще й дорослі діти обранця та його старенька мати. За збігом обставин, горе-нареченим виявився колишній учитель загиблого Олексія. Дізнавшись подробиці трагедії літній чоловік був шокований. Свою колишню знайому назвав нелюдом.

Відносно Олени порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув’язнення. По даному факту ведеться слідство, з’ясовуються всі обставини трагедії і перевіряється причетність затриманої до інших злочинів.


Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera