facebook  ДДСО

 
Новини
17-05-2011 10:03 | Переглядів: 183

Під час перевірок працівниками ДАІ Київської області переїздів Укрзалізниці практично на всіх були зафіксовані недоліки в утриманні

З метою забезпечення безпеки дорожнього руху на залізничних переїздах, приведення їх у відповідність до вимог нормативних документів, посилення контролю за дотриманням водіями вимог Правил дорожнього руху під час проїзду залізничних переїздів, зменшення кількості ДТП у цих місцях та тяжкості їх наслідків у період з 01 квітня по 15 травня 2011 року разом з представниками Укрзалізниці організовано обстеження залізничних переїздів Київської області.

На території області розташовано 116 залізничних переїздів Укрзалізниці та 73 залізничних переїзди інших власників. Державтоінспекцією здійснюється постійний контроль за експлуатаційним утриманням залізничних переїздів та дотриманням правил їх проїзду водіями транспортних засобів.

Залізничний переїзд в селі Тарасівка Києво-Святошинського району Київської області

Як показують результати перевірок, стан справ на залізничних переїздах продовжує бажати кращого. Керівництвом дистанцій колій не приділяється належна увага експлуатаційному утриманню та сучасному комплектуванню переїздів сигнальними пристроями, шлагбаумами, гумовим настилом. Засоби зв`язку та сигнальні пристрої застарілі і мають великий термін експлуатації, що негативно впливає на їх надійність. 

При перевірках переїздів Укрзалізниці, практично на всіх були зафіксовані недоліки в утриманні. Більшість виявлених порушень в утриманні суттєво впливають на безпеку дорожнього руху. Разом з тим, не забезпечена видимість потягів на десяти переїздах, на тридцяти в незадовільному стані настили, на одинадцяти відсутні або потребують заміни дорожні знаки, дорожня розмітка відсутня на дванадцяти, а також несправна сигналізація на одному переїзді. 

З початку року працівниками Державтоінспекції було видано чотири вимоги на усунення недоліків при утриманні переїздів, шість посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. 

Також силами особового складу відділень ДАІ здійснюється комплекс основних заходів по зменшенню кількості ДТП шляхом посилення контролю за дотриманням водіями вимог правил дорожнього руху під час переїзду залізничних переїздів. З початку року Державтоінспекцією області виявлено 247 випадків таких порушень. За виявленими фактам винних притягнуто до адміністративної відповідальності.

Робота в даному напрямку продовжується.

СЗГ УДАІ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera