facebook  ДДСО

 
Новини
19-05-2011 15:23 | Переглядів: 152

Затопчемо злочини в корені…

У школі № 18 міста Білої Церкви пройшов незвичайний урок. Туди завітали працівники міліції, щоб звітувати про свою роботу, відповісти на питання і вислухати пропозиції. Була і кримінальна міліція, і дільничні.

- За останні чотири місяці розкрито немало злочинів по самогоноварінню - вилучено більше трьохсот літрів браги, - розповідав один з працівників, старший інспектор Сергій Пономаренко. - Порушено сім кримінальних справ по зберіганню наркотиків.

Тут, у школі, про те чи інше правоворушення розповідали не так, як у відділі міліції. Ніхто школярів не лякав, тільки пояснювали.

- Розпиття алкогольних напоїв особами віком до 18 років забороняється. – казали міліціонери. – І не тільки в громадських місцях, а будь-де А все тому, що ваш організм ще росте, формується. От доростете до того віку, тоді будете нести відповідальність самі за себе й за своє здоровя. Зараз же за вас відповідають батьки, і за порушення ваші теж дістанеться їм. Тому подумайте, перш ніж порушувати закон. 

Було видно, як незвично дітям бачити у себе в школі людей у синій формі. Та воно й не дивно – міліція часто асоціюється у населення з суворою карою. Певно, це вже стало стереотипом, навіяним кінофільмами чи чиїмись байками. Тому школярі і хмурили брови, коли їх просили запитувати, що їм незрозуміло, бо не звикли до такого спілкування – не офіційного, віч на віч. Та, сподіваємося, коли наступного разу міліція знову завітає до школи, їх зустрічатимуть вже як щось буденне. Розмовлятимуть більш вільно, розкуто. Хтось, наслухавшись розмов про злочини, надалі думатиме двічі, перш ніж скоїти самому, а хтось, згадавши підозрілу особу, наркоторговця чи крадія, повідомить про це працівникам міліції, щоб уберегти майбутніх жертв.

- Такі заходи проводяться щотижня, - коментує майор міліції Світлана Лісовьска. - Працівники міліції окрім шкіл відвідують ще й ЖЕКи, де багато людей. Це все для того, щоб знати, що турбує людей, щоб зламати невидиму стіну і культивувати співпрацю.

Були обговорені проблеми відвідування дітьми школи. Також міліціонери закликали школярів бути обачними, полишаючи квартири, оскільки з настанням весни і виїздом громадян у відпустки й на відпочинок росте кількість квартирник крадіжок. А ще просили не бути байдужими, повідомляти у міліцію відразу ж, щойно помітили натяк на скоєний кимось злочин. Адже порядок можна встановити тільки спільними зусиллями.

Віктор Осипенко

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera