facebook  ДДСО

 
Новини
01-06-2011 12:45 | Переглядів: 338

В аеропорту Бориспіль звільнили заручників

Попередження працівників лінійного відділу міліції аеропорту «Бориспіль» про порушення громадського порядку дві команди футбольних вболівальників відверто знехтували. Словесна перепалка переросла в бійку. Щоб локалізувати правопорушників, не допустити безладу, пошкодження майна та незручностей іншим пасажирам на місце викликали спецпідрозділ «Беркут».

Після блокування футбольних фанів кільком зловмисникам вдалося прорватися на другий поверх терміналу аеропорту та на знак протесту захопити заручників серед пасажирів. Викуп, літак та представника від міліції – такі вимоги висунули фани в обмін на життя захоплених людей. 

Звільнення заручників міліціонерами розпочалося переговорами на іноземній мові. Коли ж спілкування не дало потрібних результатів, керівництвом було прийнято рішення - штурмувати. За п’ять хвилин переляканих пасажирів звільнили. Обійшлося без жертв. Фанатиків-шантажистів затримано.

Саме за таким сценарієм вчора міліція Київщини разом із службами міжнародного аеропорту «Бориспіль», які забезпечують авіаційну безпеку, провела тактико-спеціальні навчання в розрізі підготовки до Євро-2012. За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника ГУМВС України в Київській області Юрія Спаського, метою цієї змодельованої ситуації є унебезпечення громадян при виникненні можливої загрози здійснення терористичних актів та відпрацювання того механізму, який застосовуватиметься під час можливих випадків групових порушень громадського порядку.

Про взаємодію служб аеропорту із силовими структурами, які здійснюють свою діяльність на його території, зазначив також генеральний директор ДП МА «Бориспіль» Антон Волов: «Забезпечення безпеки на повітряному транспорті – це одне із основних завдань керівництва всіх аеропортів світу. Піклуючись про безпеку пасажирів нашого аеропорту, ми впроваджуємо новітнє обладнання, відпрацьовуємо нові технології проходження контролю на авіаційну безпеку».

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera