facebook  ДДСО

 
Новини
23-06-2011 13:02 | Переглядів: 185

У Головному управлінні МВС України Київської області відзначили сімдесяту річницю початку Великої Вітчизняної Війни

У головному управлінні МВС України Київської області разом із ветеранами відзначили сімдесяту річницю початку Великої Вітчизняної Війни. Учасники бойових дій і діти війни відвідали Броварський краєзнавчий музей, де у залі пам’яті згадали солдатів, партизанів і льотчиків Київщини трагічно загиблих від рук фашистів.

У Броварах до пам’ятника бійців, що тримали оборону Києва, та до монумента героїв війни у Калинівці ветерани поклали квіти. Всіх загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання.


 

Під час бойових дій та після закінчення війни працівникам міліції Київщини доводилося не тільки воювати, захищаючи Вітчизну. Розгублені люди, жінки і діти, які залишилися без чоловіків у окупованих містах і селах потребували підтримки. А після війни країну потрібно було відбудовувати власноруч, розшукувати безвісти зниклих та сповіщати рідних про страшні незворотні втрати.

Голова Ветеранської організація ГУМВС України в Київській області Іван Лиховіт розповів, що по закінченню війни міліціонери чим могли допомагали вдовам, діставали продукти, привозили дрова і сіно, відбудовували будинки. Працювати доводилося майже цілодобово. Найнеприємнішим було сповіщати жінок і матерів про загибель рідних. Під час війни Івану Олександровичу було шістнадцять років. Він вижив, пройшовши фронт до самого Франкфурта і Бреста та повернувся до України. У міліції пропрацював двадцять дев’ять років.

Зі слів голови Ради ветеранів Обухівського району Цезаря Макаревича після війни доводилося боротися зі псевдопартизанами, які представляючись захисниками грабували і без того голодних, спустошених людей. Захищати громадський порядок і безпеку доводилося співробітникам міліції та вижившим військовим. Сам Цезар Антонович у десятирічному віці служив розвідником у загоні партизанів. Життя хлопцю врятував вірний кавалерійський кінь, винісши малого з німецької облоги. У міліції Цезар Антонович пропрацював тридцять два роки і був нагороджений Ордером червоної зірки. 

Під час поминального обіду всім присутнім на річниці початку Великої Вітчизняної Війни ветеранам вручили грамоти та відзнаки, присвоїли нові службові звання. Начальник Відділу управління кадрів ГУМВС України в Київській області Євген Білуха побажав учасникам бойових дій ті дітям війни міцного здоров’я та благополуччя у їхніх сім’ях.


Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera