facebook  ДДСО

 
Новини
30-06-2011 11:45 | Переглядів: 169

В чорнобильській зоні затримали чотирьох сталкерів з Москви

Днями працівники батальйону міліції з охорони зони радіоактивного забруднення затримали чотирьох москвичів віком від 25 до 36 років, які незаконно потрапили до зони відчуження. Сталкери перебували там дві доби і встигли дійти до кінцевого пункту призначення - міста Прип’ять. Рухаючись за маршрутом, зазначеним на їхній карті, чоловіки проходили повз одне з відселених сіл та натрапили на засідку. Втікати від озброєних міліціонерів, хлопці не могли фізично - пояснювали, що… розтерли ноги.

За словами одного із затриманих, йому доводилося раніше бувати в зоні разом з екскурсією, проте контроль з боку гіда та міліціонерів не задовольнили відвідувача. Тож він зібрав компанію товаришів, з якими, до речі, напередодні здійснив подорож до Альпійських хребтів, та вирішив проникнути в зону самостійно. 

Під час огляду речей мандрівників окрім запасів води та їжі на кілька діб, у них вилучили два мисливських ножа та стартовий пістолет Шмайсер. Як пояснили чоловіки, зброя призначалася для відлякування диких звірів. Вона направлена на експертизу, за результатами якої буде вирішено питання про порушення кримінальної справи. 

Після складання протоколів про адміністративні правопорушення щодо незаконного перебування в зоні, їх було передано до відповідних органів, які вирішуватимуть подальшу долю перебування іноземців на території України. Наразі сталкери вже сплатили штраф на загальну суму півтори тисячі гривень.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera