facebook  ДДСО

 
Новини
07-07-2011 15:59 | Переглядів: 324

Міліціонери Київщини борються із наркозлочинністю з висоти пташиного польоту

В Київській області триває щорічна загально-державна профілактична операція «Мак». Задля ефективної боротьби із наркозлочинністю співробітники Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України в Київській області домовившись з одним із спортивних авіаклубів та здійснили 4 обльоти Київської області. З висоти пташиного польоту міліціонери виявляли нелегальні посіви заборонених рослин снодійного маку та коноплі.

З початку відпрацювання, котре розпочалося у травні та під час проведення профілактичних заходів із населенням Київщини, співробітники міліції зафіксували 81 факт протизаконних посівів. За даним фактом порушили 33 кримінальні справи за ст. 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Санкція статті передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. 

Усього за час проведення операції було виявлено 21080 стебел незаконно висіяних рослин: 14911 маку та 6169 конопель. Відносно законопорушників склали 2 протоколи про адміністративні порушення.  

Співробітники міліції постійно здійснюють перевірки серед населення Київщини, проводять профілактичні заходи та роз’яснювальні бесіди з людьми задля попередження наркоманії, протизаконного розповсюдження і продажу наркотичних речовин. Операція «Мак» триватиме до кінця вересня 2011 року.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera