facebook  ДДСО

 
Новини
08-07-2011 14:25 | Переглядів: 284

У Броварах комунальне підприємство нажилося на жителях міста на загальну суму 1 106 458 гривень

Одне з комунальних підприємств Броварів більше року наживалося на жителях міста. За даними Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю співробітники даної установи грубо зловживали своїм службовим становищем.

При розрахунках чесно сплачених громадянами тарифах на послуги з дератизації та дезінсекції помешкань, комунальники завдали своїм споживачам матеріальні збитки на загальну суму 1 106 458 гривень. З’ясувалося, що до санепідемстанції зібрані з людей гроші з невідомих причин не доходили. Відповідно, сплачені за встановленим тарифом послуги не надавалися.

Під час перевірки працівники міліції встановили порушення службовими особами 14-го та 15-го пунктів «Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій». Згідно із законодавством України, у формулі розрахунку витрат тариф на проведення дератизаційних робіт на один квадратний метр площі дератизації коштує 1,29 гривні. Дана ціна являється річною. Втім броварські комунальники розрахували тарифи таким чином, що жителі міста дану суму сплачували не раз на рік, а щомісяця. Такі розрахунки призвели до безпідставного завищення планових витрат по наданню вищевказаних послуг.

Наразі за матеріалами співробітників Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Київській області ті міжрайонним прокурором порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Комунальщикам інкримінують зловживання владою і службовим становищем службовими особами даного підприємства. 
На даний момент по справі триває слідство, проводяться необхідні слідчо-оперативні заходи.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera