facebook  ДДСО

 
Новини
04-08-2011 15:00 | Переглядів: 396

Безпека громадян – головне завдання ДАІ

На Київщині днями закінчилася державна спеціальна оперативно-профілактична операція «Розшук», яка проводилась Державтоінспекцією.

Про результати відпрацювання столичної області ми попросили розповісти начальника Управління ДАІ ГУМВС України в Київській області полковника міліції Дерев`янкіна Сергія Олексійовича.

- Сергію Олексійовичу, які завдання були поставлені під час проведення операції?

Основними завданнями операції «Розшук» є затримання осіб, які переховуються від слідства, дізнання та суду, розшук осіб безвісно зниклих, встановлення особистості невпізнаних трупів. Під час практичного етапу працівниками Державтоінспекції затримано трьох осіб, які переховувались від суду, розшукано одну особу, яку вважали безвісно зниклою, встановлено одну особистість невпізнаного трупу. Окрім цього, в поточному році скоєно 158 незаконних заволодінь транспортними засобами, 82 з них розкрито. 

Серйозне занепокоєння викликають дорожні пригоди, з місця скоєння яких водії зникають. На превеликий жаль повідомлення про ДТП за участю водіїв, які покидають місця аварії до Управління ДАІ надходять майже щоденно. 

Лише з початку року зафіксовано 103 пригоди даного виду, завдяки оперативно - розшуковим заходам 86 водіїв розшукано. Розкривати такі злочини доволі складно, адже виїхавши на місце ДТП інформації збирається обмаль, а можливі свідки трагедії не завжди охоче співпрацюють з правоохоронцями. Та все ж таки, збираючи по крупинках докази, рано чи пізно ми встановлюємо втікача і хочу наголосити, що на даний час переважну більшість водіїв які скоїли ДТП і зникли з місця події не надавши першу медичну допомогу потерпілому ми розшукали. Тому хочу звернутись до водіїв, якщо вже трапилось таке лихо ні в якому разі не залишайте місце ДТП прийміть всі необхідні міри для надання допомоги постраждалому. 

Як не прикро констатувати трапляються випадки, коли водій здійснює наїзд на свого односельчанина і з місця пригоди зникає, як це трапилось нещодавно в селі Піщана Білоцерківського району. Близько 21 години 53-річний водій керуючи автомобілем ВАЗ здійснив наїзд на жінку зі свого і з місця пригоди зник. З численними пораненнями жінку доставили до лікарні. В ході проведення розшукових заходів водій-втікач був затриманий працівниками ДАІ і в скоєному зізнався.

- Сергію Олексійовичу, як би Ви охарактеризували ситуацію, що склалася на сьогоднішній день на автошляхах Київської області?

Все моє свідоме життя, як і життя наших співвітчизників, пов’язане з дорогою. Як фахівець, як людина, яка має певний досвід в організації автомобільного руху, як посадовець, якому доручено забезпечувати порядок та безпеку на автошляхах Київщини, я гостріше за інших відчуваю ту несправедливість, коли через недисциплінованість, необачність, а інколи просто через безглуздість під колесами обривається людське життя. Нинішня ситуація на автошляхах області не найкраща. На сьогоднішній день на території столичної області зареєстровано 943 ДТП, в яких 192 людини загинуло та 1121 травмовано . Основними видами ДТП є наїзд на пішоходів та зіткнення транспортних засобів із-за перевищення швидкості. Також, причинами аварійності являється виїзд на зустрічну смугу, порушення правил обгону. 

- Сергію Олексійовичу, скажіть будь ласка, чи часто Вашими інспекторами затримуються водії, які керують транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння? 

На жаль, доволі часто. З початку року працівниками ДАІ виявлено 7815 фактів керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Були навіть зафіксовані випадки виїзду на маршрути нетверезих водіїв, які ризикують не тільки своїм життям а й життям пасажирів, яких він перевозить. Як не прикро про це говорити, але випадки керування автобусами чи мікроавтобусами в нетверезому стані працівниками ДАІ виявляються доволі часто. В поточному році під час проведення операції «Автобус – 2011», було зафіксовано 7 таких випадків і, як усі розуміють, наслідки таких поїздок в більшості випадків закінчуються трагічно.  

- На останок хочу побажати всім пішоходам, пасажирам і водіям неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, толерантності, ввічливості та поваги один до одного. Взаєморозуміння і культура поведінки на дорогах є запорукою і гарантією безпеки руху. І пам`ятайте, сіли за кермо автомобіля - думайте про своє життя і життя тих хто на дорозі.

Олександр Коваленко, СЗГ УДАІ ГУМВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera