facebook  ДДСО

 
Новини
16-08-2011 11:29 | Переглядів: 453

АФЕРА З ЧУЖИМ ПАСПОРТОМ

До чергової частини міськвідділу звернувся 51–річний житель міста Бровари із заявою про отримані листи-погрози з банківсько-комерційних структур із вимогою негайно погасити взятий кредит… Чоловік присягався, що ніколи не брав ніяких кредитів. Довелося звернутися до міліції.

Коли ж правоохоронці звернулися до банку і побачили документ, в якому чітко вказувалися паспортні дані заявника, власник паспорта згадав, що приблизно півроку тому втратив документи, але до правоохоронних органів не звертався.

Зі слів Лідії Петрик, начальника сектора у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб, найбільш актуальним на сьогодні є афери з чужими загубленими й викраденими документами. Хотілося наголосити громадянам, які втратили паспорт України без зволікань звертатися до чергової частини міліції. 

Для отримання дубліката паспорта необхідно при собі мати такі документи: свідоцтво про народження, будинкову книгу, військовий квиток, довідку зі столу знахідок. Штраф за втрату паспорта визначається індивідуально залежно від обставин втрати. При цьому враховується соціальний статус особи, рівень матеріального забезпечення. В окремих випадках штраф узагалі не стягується.

Наразі правоохоронці встановлюють особи шахраїв. За фактом злочину порушено кримінальну справу. Розслідування триває.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera