facebook  ДДСО

 
Новини
22-08-2011 10:11 | Переглядів: 364

Сьогодні міліціонери відзначають День пам’яті загиблих співробітників органів внутрішніх справ

22-го серпня співробітники міліції шанують пам'ять загиблих колег. За роки незалежності України під час виконання професійних обов’язків загинуло близько тисячі правоохоронців.

На сьогоднішній день в Головному управлінні міліції Київщини на обліку знаходиться 27 сімей загиблих працівників органів внутрішніх справ. У спогадах рідних і колег ті, хто загинув під час виконання службових обов’язків назавжди залишаться відданими своїй нелегкій та небезпечній професії міліціонерами і героями. Адже своїм життям вони заплатили за порятунок чужих і незнайомих їм людей, тих, кого заприсягнули захищати. 

І досі пам’ятають трагедію, якою закінчилася операція по затриманню озброєних злочинців, що проводилася 1992 року Тираспольськими співробітниками МВВС. Тоді від смертельних ран під час перестрілки загинули підполковник міліції Едуард Ашуров та старший лейтенант Володимир Орлюк. Позачергові звання міліціонери отримали посмертно. Рішенням Білоцерківської міської Ради за заслуги перед містом та Батьківщиною Едуард Шевкетович та Володимир Васильович у жовтні 1998 року були занесені до «Золотого фонду» міста Біла Церква. 
Пройшов лише місяць після шокуючого ДТП у Фастові, де через нетверезого водія на пішохідному переході під час служби загинув 41-річний співробітник ДАІ Володимир Литвин. Проводити в останню путь колегу і друга прийшли близько 200 людей. Прийшли навіть ветерани з якими загиблий починав свою міліцейську службу 20 років тому. Віддати честь та вшанувати пам'ять міліціонера приїхали інспектори ДАІ з усієї області, а також керівництво Головного Управління МВС України в Київській області. Цей випадок та цинічність водія, який, збивши людину на пішохідному переході на шаленій швидкості навіть не зупинився сколихнули всю Київщину.

У пам’яті рідних, колег, друзів і знайомих Володимир Литвин назавжди залишиться зразковим інспектором ДАІ, найкращим чоловіком, сином і батьком. Начальник УДАІ в Київській області Сергій Дерев’янкін із болем зізнається, що втратив професійного співробітника, якого любили люди: « Загинув молодий чоловік, той співробітник, який завжди добропорядно ніс службу та працював на користь і захист державних інтересів». Руслан Марінич, інспектор ДПС взводу супроводження при УДАІ ГУМВС України в Київській області, напарник загиблого, разом із яким він пропрацював шість років розповів: « Я знав його тільки з хорошої і доброї сторони. Це була добродушна людина. Володимир завжди відзивався на чуже горе. І в радості, і в біді був поряд. На службі він не був прихильником того, щоб зупиняти і одразу ж карати водіїв - намагався пояснити, як не допускати порушень.

До крайніх заходів вдавався дуже рідко. Втім доля розпорядилася так, що він сам так трагічно загинув під колесами грубого порушника Правил дорожнього руху». Колишній начальник інспекції з особового складу ГУМВС України в Київській області та колега загиблого Володимир Гуманюк сказав, що гордий тим, що колись у житті зустрів Володимира Литвина: «Мені випала велика честь працювати з таким офіцером. Я його знаю ще лейтенантом. Це була порядна високоморальна людина, офіцер із «великої літери», порядний сім’янин. Я гордий тим, що така людина трапилась на моєму шляху. Я думаю на його місце прийдуть достойні люди і завжди пам’ятатимуть Володимира Федоровича Литвина».

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera