facebook  ДДСО

 
Новини
22-08-2011 11:59 | Переглядів: 362

На Київщині виявили небезпечні лисички

Щоб не допустити масових отруєнь грибами та запобігти розповсюдженню стихійної торгівлі на Київщині, працівники відділу ветеринарної міліції спільно із працівниками ветеринарної медицини провели профілактичний рейд в Іванківському районі.

В районі, який знаходиться неподалік від зони Чорнобильської катастрофи, поблизу автодоріг правоохоронці виявили близько 25 торговців грибами. Поки жінки, повертаючи назбиране знову в свої кошики, жалілися міліції на життя, медпрацівник прискіпливо вимірювала прибором рівень радіації в грибах та відбирала зразки для проведення експертизи.

За словами начальника управління ветеринарної медицини в Іванківському районі Валерія Кожана, під час лабораторних досліджень з’ясувалося, що вміст радіонуклідів в лисичках перевищує допустиму норму в півтора рази, найчистішими виявилися білі гриби та підберезовики. Проте не завжди під час проведення подібних профілактичних відпрацювань результати заспокоюють. В минулому році під час дослідження сушених грибів в селах Іванківського та Поліського районів столичного регіону вміст радіонуклідів в продукті рослинного походження був перевищений від трьох до тринадцяти разів. Страшно навіть уявити, як може вплинути вживання таких грибів на здоров’я людини.  

Під час грибного сезону споживачі столиці і прилеглих областей, незважаючи на всі заборони і попередження, купують гриби в місцях стихійного продажу. Люди навіть не здогадуються, яку небезпеку можуть вони в собі нести. Так нещодавно працівники міліції Відділу зони ЧАЕС затримали чоловіка, який назбирав більше 50 кілограмів лисичок на території чорнобильської зони та намагався їх вивезти. Відносно нього порушена кримінальна справа за ч.1. ст. 267-1 Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує від чималого штрафу до обмеження волі на строк від одного до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Загалом з початку року за порушення правил торгівлі на ринках та випадки стихійної торгівлі працівниками відділу ветеринарної міліції столичного регіону складено більше 150 протоколів про адміністративні правопорушення. Загальна сума штрафів за ці діяння перевищуватиме 13 тисяч гривень.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera