facebook  ДДСО

 
Новини
02-09-2011 15:55 | Переглядів: 511

Очистити Інтернет від порно - притягнути до відповідальності розповсюджувачів відео та фото порнографічного харектеру


Стаття 301. Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів

1.Ввезення в Україну творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру з метою збуту чи розповсюдження або їх виготовлення, перевезення чи інше переміщення з тією самою метою, або їх збут чи розповсюдження, а також примушування до участі в їх створенні – караються штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією порнографічних предметів та засобів їх виготовлення і розповсюдження.

Працівниками сектору боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми Білоцерківського міського відділу міліції, в ході проведення оперативних заходів, встановлено та затримано 17-річного юнака, який на своїй сторінці «В контакті» розміщував відео порнографічного характеру та елементами насильства, яке в подальшому переглянуто та скачано іншими учасниками даної мережі. Правоохоронцями вилучено у неповнолітнього комп’ютер. Наразі ведеться слідство.

Звертаємо увагу громадян на те, що: вільні перегляди такого роду продукту, надання можливості іншим учасникам переглянути, скачати та передати відео та фото, що є забороненим, - підлягає відповідальності за статтею 301 Кримінального кодексу України.

Звертаємось до батьків!

Шановні батьки, приділяйте більше уваги своїм дітям і тому, чим вони займають я у вільний час. Обов’язково цікавтесь тим, з ким товаришують ваші діти, де проводять свій вільний час, чим займаються з друзями, які мають інтереси та вподобання. Особливо, зверніть увагу та поцікавтесь, що саме переглядають в Інтернеті ваші діти та що їх приваблює (які сюжети). Поцікавтесь їх перепискою з друзями. Проведіть бесіди з дітьми на предмет того, що є добре, а що є неприйнятним для перегляду , а тим більше, для дитячого сприйняття та психіки. Зазначимо, що до повноліття дитини, батьки несуть повну відповідальність (адміністративну і кримінальну) за виховання та утримання неповнолітніх, їх вчинки.

Тетяна Гадомська
спеціаліст по взаємодії з громадськістю та ЗМІ
Білоцерківського МВ ГУ МВС України в Київській області



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera