facebook  ДДСО

 
Новини
18-10-2011 14:18 | Переглядів: 274

Чужих дітей не буває

Надавати допомогу знедоленим дітям уже давно стало душевною потребою для працівників відділення кримінальної міліції у справах дітей Броварського міськвідділу Київщини.

До дитячого будинку «Надія» та соціально-реабілітаційного центру «Любисток» міліцейські шефи приїжджають щомісячно. Із собою гості привозять чимало подарунків, а також проводять повчально-профілактичні уроки у вигляді гри. До серця кожного з дітей-сиріт міліцейські вихователі намагаються підібрати ключик. Це нелегко, і вдається не відразу. Та кожна усмішка на обличчі дитини – маленька перемога. Вони бачать у них не суворих жінок у погонах, а старших товаришів, яким можна довіряти. Працівники міліції дуже переймаються про подальшу долю вихованців. Спілкуються із родинами, які мають наміри усиновити дитину та відвідують їх за місцем проживання.

Зі слів виконуючого обов’язки начальника кримінальної міліції у справах дітей міськвідділу Ірини Згонник, згідно даним у Броварському районі проживає 150 дітей, які залишилися без батьківської опіки: 38 дітей – сиріт та 112 – позбавлених батьківського піклування. Із них усиновленню підлягає 60. Наразі під опікою громадян перебуває 84 дитини.

Працівники міліції розповіли історію про всиновлення трьохрічної білявої дівчинки, яка запам’яталася їм на все життя. Майже десять років жінка лікувалася від безпліддя, об'їхала не один десяток храмів. Двічі намагалася штучно завагітніти. Та все марно, і тому життя для неї втратило яскраві фарби. В розпачі жінка блукала містом і не зрозуміла, як опинилася біля дитячого будинку. Вона стояла і спостерігала за білявою дівчинкою, яка з іншими дітлахами гралася на дитячому майданчику. Погляд та руки мимоволі потягнулися до дівчинки. А коли притиснула до серця, зі сльозами на очах прошепотіла : «Як довго я на тебе чекала!».

На сьогодні жінка душі не чує в своїй донечці, яка відродила її до життя. Кожній дитині потрібна родина, батьківське тепло, любов і ласка. Тому, чужих дітей на землі не буває і кожен, хто має змогу, повинен зробити все необхідне для того щоб допомогти дитині. На щастя є люди, які не байдужі до болю і страждань дітей. Одним із способів допомоги є усиновлення…

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera