facebook  ДДСО

 
Новини
04-11-2011 16:20 | Переглядів: 272

Профілактика квартирних крадіжок

Мій дім – моя фортеця, відома приказка і мрія кожної людини. Для цього він повинен бути не тільки красивим і затишним, а й захищеним від злодіїв.

У місті Бровари останнім часом злочинну діяльність активізували квартирні злодії. З початку 2011 року співробітники міліції зафіксували 82 квартирні крадіжки, з яких розкрито 32 та 42 вже направлено до суду. Зі слів експертів міськвідділу міліції, існують три способи проникнення в квартиру, це злом серцевини замка, підбір ключа і віджим пластикових вікон. Бували випадки, коли злодії нахабніли і виламували вхідні двері. Завжди об’єктом крадіжок є золоті прикраси, мобільні телефони, теле – та відеоапаратура.

За статистикою більшість крадіжок скоюється з 10-ої до 16-ої години, коли дорослі перебувають на роботі, а діти в школі. За лічені хвилини злодії потрапляють в квартиру. Умільці розкривають бронедвери за допомогою викрутки або авторучки. Тому, пам’ятайте, що замок у ваших вхідних дверях повинен бути якісний. Крім замка, міцними повинні бути і самі двері, і дверна коробка: навіть найкращий замок не захистить, якщо двері можна просто вибити, не особливо напружуючись. Міцні двері та якісні замки зменшують ризик стати жертвою крадіжки в кілька разів. Водночас фахівці стверджують, що професійного злодія не зупинить навіть найкращий замок, тому радять встановлювати сигналізацію. Жителям першого поверху, радять не скупитися на добре вмонтовані в стіну міцні віконні грати.

На жаль, лише третину квартирних крадіжок вдається розкрити по гарячих слідах. Якщо цього не сталося, то правоохоронцям потрібно буде добре попрацювати по розкриттю даного виду злочину. Тому що, значний відсоток проникнень у житло вчиняють так звані «мандрівники», які їздять з однієї області до іншої, не затримуючись надовго на одному місці, це значно ускладнює процес розкриття.

Правоохоронці закликають бути пильними й небайдужими. Якщо побачите підозрілих осіб біля дверей свого сусіда, терміново телефонуйте до чергової частини міліції за номером - 102.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera