facebook  ДДСО

 
Новини
18-11-2011 12:22 | Переглядів: 276

Бідність і довірливість громадян – на користь шахраям

До чергової частини Білоцерківського міського відділу міліції звернувся 73-річний чоловік із заявою про те, що його ошукали на 6000 грн.

З’ясувалося, що на вулиці до дідуся підійшли двоє невідомих чоловіків і попросили показати дорогу до міської лікарні №2, а щоб не заблукати, запропонували проїхати з ними у автомобілі та отримати за допомогу винагороду в розірі 100 доларів США. Пенсіонер, звісно погодився на таку пропозицію і сів у машину з незнайомцями. Дорогою невідомі чоловіки розповіли, що їхньому родичу необхідна операція і лікарі вимагають велику суму грошей за неї. Переймалися тим, що у них в гаманці лише долари, а віддати треба українські гривні. Запитали діда, чи не може він позичити вкрай необхідну суму до завтра, щоб наступного дня повернути із відсотками. Натомість запропонували, що залишать барсетку з пачкою доларів, допоки не повернуться. 

Дідусь привів випадкових знайомих до себе додому та розповів дружині про вигідну пропозицію. Як кажуть, «старість не в радість» - пенсії мізерні, хвороби виснажують, на ліки грошей не вистачає… Такими думками переймаються більшість людей літнього віку і чекають «дива», що принесе їм грошові прибутки. То ж бабуся радо погодилась допомогти людям і віддала всі гроші, що Були у домі – 6000 гривень. Наступного дня стареньким пообіцяли привезти вже 10000 гривень за їхню турботу.

Невідомі чоловіки поклали убарсетку пачку доларових купюр і поставили на сервант, попередивши подружжя, щоб не відкривали сумку до завтра. Втім через дві години дідусь згадав прислів’я: «Довіряй – та все ж перевіряй» і зазирнувнув до сумки, а в ній замість грошей лежав шматок мила. Пенсіонер зрозумів, що його ошукали, та звернувся за допомогою до міліції. Наразі зловмисників розшукують.

Прикмети злочинців:
 Перший чоловік: віком близько 50-ти рокiв, зріст 180-185 см, міцної статури, волосся темне коротке, обличчя смугле округлої форми, повне. Був одягнений: у чорну шкіряну куртку, темного кольору штани, темну сорочку, темний піджак, розмовляв із акцентом.

Другий чоловік: віком близько 50-ти років, зріст 175-180см, міцної статури, волосся темне коротке, обличчя кругле повне смугле.  Був одягнений: чорну шкіряну куртку , темного кольору штани, темну сорочку та піджак, розмовляв також із акцентом.  

Шановні громадяни!
Якщо Ви чи Ваші близькі та родичі були ошукані даними особами, або Вам відома будь-яка інформація за даним фактом, просимо звернутися до міліції за адресою: м. Біла Церква, вул. Привокзальна - 3, або зателефонувати за номером тел. 102 або д чергової частини білоцерківського міськвідділу за номером 5-56-34.
Ваша інформація допоможе у розслідуванні справи.

Співробітники міліції застерігають та звертаються до всіх громадян із проханням!
Будьте обачними та обережними в спілкуванні з незнайомими людьми. Не вступайте в розмову із незнайомцями на вулиці. Також не впускайте до своєї оселі невідомих осіб, навіть якщо вони представились працівниками соціальних служб, перш ніж розпочати розмову перевірите правдивість їх слів (для цього необхідно зателефонувати до відповідної установи і перепитати, чи відвідують пенсіонерів у даний час співробітники цієї установи за даною адресою). Якщо особи що завітали до Вас викликають підозру, негайно телефонуйте до міліції за номером. 102 і в телефонній розмові з черговим міліції опишіть прикмети візитерів. Таким чином співробітники міліції матимуть змогу затримати злочинців або шахраїв «по гарячим слідам», або ж безпосередньо на місці злочину.

Тетяна Гадомська
спеціаліст по взаємодії з громадськістю та ЗМІ
Білоцерківського МВ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera