facebook  ДДСО

 
Новини
18-11-2011 14:55 | Переглядів: 328

На Київщині на гарячому затримали наркозалежного водія маршрутки, чоловік готував чергову «дозу» в салоні автобуса

У селі Крюківщина, що на Київщині співробітники сектору дільничних інспекторів міліції та карного розшуку ГУМВС України в Київській області проходячи повз місцеву школу помітили дивно припарковане маршрутне таксі. На годиннику було близько 20:00, правоохоронці підійшли ближче для того щоб з’ясувати чи не сталося чогось із керманичем маршрутки.

Побачене шокувало: крізь світле скло автівки міліціонери помітили, що водій знервований і поводиться неадекватно. Відчинивши дверцята зрозуміли, що молодий чоловік готує для себе чергову «дозу». На колінах керманича лежав 5-ти кубовий шприц, що містив 1,5 мілілітрів речовини світло-жовтого кольору, а на панелі джгут. Зрозумівши, що його впіймали на гарячому, водій розповів, що наркотичну речовину придбав у Києві. Також зізнався, що регулярно вживав наркотики протягом п’яти років, а тепер робить це тільки епізодично. 

З’ясувалоя, що 34-річний горе-водій родом із міста Прилуки, останнім часом винаймав квартиру в Києво-Святошнському районі, в якій проживав із дружиною та двома дітьми. Маршрутне таксі орендував у власника та здійснював перевезення пасажирів у напрямку місто Вишневе-Київ.

Дізнавшись про неприємний інцидент від співробітників міліції, власник автобуса був щиро здивований і розповів, що не знав про наркотичну залежність водія. Зі слів чоловіка, за зовнішніми ознаками і поведінкою підопічного цього ніколи не було помітно.

Наразі маршрутне таксі знаходиться на штраф майданчику до з’ясування обставин даного факту та закінчення експертизи щодо складу речовини у шприці. За словами заступника начальника СДІМ Києво-Святошинського району ГУМВС України в Київській області Андрія Кальчука, підозрілу речовину направлено на дослідження. За результатами експертизи буде вирішуватися питання щодо порушення або відмові в порушені кримінальної справи за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, придбання, зберігання чи перевезення наркотичних засобів і психотропних речовин без мети збуту). Санкція статті передбачає обмеження волі до трьох років або позбавлення волі на той самий строк. Міра запобіжного заходу відносно водія поки що не обиралася. Раніше чоловік ніколи не притягався до кримінальної відповідальності та проблем із законом не мав.

Втім страшно уявити чим міг би закінчитися один із таких маршрутів для пасажирів, пішоходів та інших водіїв, якби не пильність та злагодженість міліціонерів. Адже лідерами ДТП зі смертельними наслідками стають аварії за участі керманичів під дією наркотиків або алкоголю.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera