facebook  ДДСО

 
Новини
21-11-2011 12:36 | Переглядів: 331

У місті Біла Церква пенсіонерку ошукали на двадцять тисяч гривень

Періодично до Білоцерківського міського відділу міліції надходять заяви від громадян, про те, що їх ошукали. Зазвичай, шахраї мають на «озброєнні» різні види впливу на психіку людей різного віку. Підліткам та молодим людям вони розповідають про непоправну трагедію, що має статися з їх батьками чи близькими, тому необхідно терміново «зняти порчу» з їх сім’ї. Злочинці наказують піти додому і взяти всі цінні речі та гроші. В результаті такого «очищення» разом із шахраями зникають і коштовності.

Існують також групи зловмисників, які «спеціалізуються» на пенсіонерах. Вони пропонують стареньким товари за низькою «пільговою» ціною, а ще займаються обміном грошей.

Днями до 89-річної бабусі, що проживає по вулиці Митрофанова, зайшли дві жіночки. Відрекомендувались працівниками соціальної служби і повідали старенькій про нову реформу грошей. Бабуся надивившись по телевізору негативних новин про інфляцію та інше, з розумінням підійшла до даної пропозиції. Вона навіть зраділа тому, що державні службовці піклуються про літніх людей і приходять до них додому, щоб здійснити обмін, тим самим звільнити стареньких від мороки вистоювати в чергах. 

Шахрайки «обміняли» всі гроші, що були вдома у бабусі – майже двадцять тисяч гривень. Натомість, гості залишили конверт з «новими купюрами», а самі поспішили «на допомогу» за іншими адресами.

Бабуся проживає в квартирі одна. Лише під вечір, коли її відвідував син, вона розповіла про те, як дбають про стареньких соціальні служби. Чоловік заглянув до конверта і виявив в ньому пачку нарізаних папірців. 

Наразі за даним фактом місцева міліція проводить перевірку, вирішується питання про порушення кримінальної справи. 

Шановні громадяни, будьте обачними та обережними в спілкуванні з незнайомими людьми. Не впускайте до своєї оселі невідомих осіб, навіть якщо вони представились працівниками соціальних служб, перш ніж перевірите правдивість їх слів (для цього необхідно зателефонувати до відповідної установи і перепитати, чи відвідують пенсіонерів в даний час співробітники цієї установи за даною адресою). Якщо особи що завітали до вас викликають підозру, негайно телефонуйте до міліції, в телефонній розмові з черговим міліції опишіть прикмети візитерів.

Тетяна Гадомська
спеціаліст по взаємодії з громадськістю та ЗМІ
Білоцерківського МВ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera