facebook  ДДСО

 
Новини
30-11-2011 12:35 | Переглядів: 592

На Київщині затримали шахраїв, які «вирішували» чорнобильські пенсії

В Білоцерківському районі, що на Київщині, міліція затримала двох шахраїв, які за три тисячі гривень «вирішували» питання щодо чорнобильських виплат та надбавок до пенсій.

Для цього тридцятирічні чоловік та жінка, які називали себе адвокатами, виготовили кліше голови суду та печатку Білоцерківського міськрайонного суду. Щоб привернути увагу клієнтів та поставити свою роботу на потік, вони розмістили в місцевій пресі рекламну об’яву про надання відповідних послуг. Коли хтось потрапляв на гачок, брали гроші, а взамін через деякий час видавали сфальсифіковані виконавчі листи та постанови суду. Кінцевим пунктом призначення цих документів було управління пенсійного фонду, де, власне, і повинен здійснюватися той самий перерахунок.

За результатами перевірки лише в Білоцерківському районі виявлено близько 300 фактів використання підроблених судових рішень для перерахунку пенсій на загальну суму понад мільйон гривень.

Як з’ясувалося, затриманий чоловік з Тернопільщини вже був раніше засуджений за шахрайство. Його співмешканка та співучасниця злочину – місцева жителька, яка добре знається на документах. Наразі перевіряється інформація щодо попереднього місця її роботи. 

До правоохоронних органів надійшло вже 47 заяв від ошуканих громадян. За даним фактом міліція порушила кримінальну справу за ч.4 ст.190 (шахрайство) та ч.1, ч.4 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. Підозрювані знаходяться під арештом. Проводиться слідство.

Наразі на території Київської області за дорученням голови КОДА відповідні інстанції перевіряють правомірність перерахунку та виплати пенсій пільговим категоріям громадян, зокрема учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
Всіх, хто став жертвою шахрайства цих осіб, просимо звертатися за телефоном (04563)5-32-06 або 102.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera