facebook  ДДСО

 
Новини
01-12-2011 12:50 | Переглядів: 273

17-річний втікач, якого кілька діб шукала міліція Київщини, повернувся додому після розмови… з безхатченком

"Родители простите, но не для меня эта жизнь, я это начал понимать еще в конце первого курса… Простите, но так будет лучше всем нам. Люблю вас». Цю записку 17-річного Максима разом із його золотим перснем батьки знайшли на столі. Тієї ночі син додому так і не повернувся. Дорослі негайно зателефонували до міліції.

Щоб розшукати підлітка, з яким на той момент вже могло статися найгірше, окрім особового складу Броварського міськвідділу міліції, оперативників головного управління, прилеглу територію прочісували 75 військовослужбовців, кінологи із спеціально навченими собаками. Максима не було ні в лісі, ні на залізничних станціях та коліях, ні в занедбаних будинках. Вже близько двох діб міліціонери відпрацьовували однокурсників, знайомих та друзів, з якими він проводив дозвілля і займався музикою – жодних результатів. За фактом зникнення безвісти слідчі порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. Проте склавши психологічний портрет неповнолітнього, працівники кримінальної міліції у справах дітей були впевнені, що хлопець живий та продовжували пошуки.

Пізно ввечері, на третю добу після зникнення, у черговій частині броварської міліції знову пролунав дзвінок – Максим сам прийшов додому. Як з’ясувалося, студент столичного технікуму жив біля залізничного вокзалу Києва. На симпатичного хлопця, який був вдягнений в зовсім недешевий одяг, одразу звернули увагу місцеві безхатченки. З одним з таких Максим і познайомився. Історія чоловіка без постійного місця проживання і його порада хлопцеві повернутися додому, не залишились без уваги. Не бажаючи жити, та скоріше існувати, так далі, втікач поїхав назад – на Броварщину. 

Причина такого вчинку досить банальна. Батьки отримали лист з технікуму, де навчався Максим. В ньому чорним по білому було написано, що студент має погані показники у навчанні. Поспілкувавшись із сином, голова родини дав чітко йому зрозуміти, що гроші на те саме навчання з неба не падають, а освіту все-рівно треба здобувати. Такий батьківський контроль був підліткові не по душі…  

Наразі з ним проводять профілактичні бесіди правоохоронці та психологи відповідних соціальних служб. За статистикою лише за останній місяць на Київщині безвісти зникли 18 дітей. На сьогоднішній день 17 з них розшукані правоохоронцями та повернуті батькам або в інтернатні заклади.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera