facebook  ДДСО

 
Новини
07-12-2011 19:31 | Переглядів: 312

На Київщині щоб скоїти чергову крадіжку, злочинна група «уводила» авто

В місті Березань, що на Київщині, міліція затримала п’ятьох місцевих молодиків, які спочатку викрадали старенькі автівки, а потім їхали в сусідній район, щоб обікрасти пошту чи сільраду.

Злочинна група діяла виключно вночі. Хлопці віком від 17 до 20 років обирали припаркований на узбіччі недорогий автомобіль, розбивали скло, заводили та, найчастіше перебуваючи на підпитку, вирушали в подорож. Ватажком серед юнаків був найстарший і єдиний, хто вже мав проблеми із законом через наркотики. 

Зазвичай крадене авто хлопцям було потрібне, щоб дістатися кілометрів за двадцять в місця, де їх нібито не знають, та викрасти все, «що погано лежить». Лише за кілька днів вони незаконно заволоділи трьома машинами і ще на дві намагалися посягнути. Хазяїв цих двох автівок врятувало лише те, що їх вірні залізні коні просто не завелися. Найбільше не пощастило власнику «Москвича-412». Приховуючи сліди злочину, зловмисники вирішили машину підпалити.

Серед обраних парубками об’єктів для скоєння крадіжок в сусідньому Переяслав-Хмельницькому районі приватне підприємство, пошта, магазин і навіть банк, звідки вони поцупили сейф з документами та печатками. Все, що крадії не встигли з’їсти та випити, вже повернуто власникам.

В результаті копіткої роботи правоохоронців хлопців затримали за місцем проживання. У скоєному вони зізналися. Відносно зловмисників порушена кримінальна справа за ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.3 ст. 185 (Крадіжка). Слідство триває. Міліція Київщини перевіряє причетність юнаків до скоєння аналогічних злочинів на території області.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera