facebook  ДДСО

 
Новини
09-12-2011 14:45 | Переглядів: 351

Міліціонери Київщини проводять профілактичні заходи зі школярами щодо поводження з піротехнікою

Напередодні новорічних і різдвяних свят співробітники кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України в Київській області проводять профілактичні роз’яснювальні роботи для школярів, учителів і батьків щодо користування піротехнічними засобами.

Зі слів тимчасово виконуючого обов’язки начальника КМСД ГУ МВС України в Київській області, майора міліції Олександра Дудника, подібні заходи попереджають трагічні випадки від необережного поводження з піротехнікою, яких на щастя за останні кілька років серед дітей зафіксовано не було. Адже тільки на перший погляд петарди або феєрверки безпечні, насправді ж вони можуть спричинити тяжкі травми і каліцтва та навіть смерть людини. Крім того, неякісні святкові атрибути часто стають причиною пожеж. Так минулого року в Запоріжжі підриваючи петарди у підсобному приміщенні багатоповерхівки підлітки ледь не спалили весь будинок. Дивом обійшлося без жертв, мешканці дому вчасно помітили дим і полум’я та викликали пожежників. Відповідати за такі витівки неповнолітніх зазвичай доводиться батькам. Доречі, саме дорослі подають молодшому поколінню приклад поведінки і поводження з піротехнікою, як позитивний, так і негативний. У Хмельницькій області недбалість і легковажність родичів коштувала життя 3-річній дівчинці. На дитячому святі дорослі влаштували феєрверк, після другого залпу ракетниця з невідомих причин змінила траєкторію і влучила у дитину, яка стояла за спинами гостей. Травми виявилися несумісними з життям, дівчинка померла в лікарні. Смертю закінчився минулий Новий рік і для 30-річного киянина. Підпалюючи феєрверк на стадіоні однієї зі шкіл Святошинського району чоловік не відійшов на безпечну відстань. В результаті помер від тяжкої черепно-мозкової травми до приїзду лікарів.  

Співробітники міліції звертаються до батьків і учителів із проханням бути уважнішими до дітей у період канікул і свят, не дозволяти їм користуватися піротехнічними засобами. Слід пам’ятати, піротехніка – джерело підвищеної небезпеки, наслідки невмілого і неправильного поводження із нею непередбачувані та як правило закінчуються трагічно. В період новорічних свят такі вироби користуються великим попитом, тому продають їх на кожному кроці за низькими цінами. Втім не варто забувати, що всі піротехнічні вироби можна купувати тільки в спеціалізованих магазинах із обов’язковим сертифікатом якості та вказаним і дотриманим терміном придатності. Продавець після придбання товару забов’язаний видати чек. Вироби придбані в несанкціонованих місцях або популярних нині Інтернет-магазинах сумнівної якості та походження. А особливо небезпечні саморобні.

Використовувати піротехнічні вироби можна тільки за спеціальною інструкцією. Неповнолітнім користуватися піротехнікою заборонено законом. За продаж виробів особам, які не досягли віку 18 років передбачена адмістративна відповідальність.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera