facebook  ДДСО

 
Новини
14-12-2011 10:23 | Переглядів: 240

Знайомство у кафе закінчилося грабежем і катуванням

Співробітники білоцерківського міськвідділу міліції по гарячим слідам затримали групу зловмисників із награбованим майном. Троє молодих людей віком від двадцяти чотирьох до двадцяти шести років і вісімнадцятирічна дівчина шукаючи легкого заробітку вигадали нехитрий план. Основним завданням було знайти заможну жертву, втертися у довіру, добряче напоїти, а потім пограбувати.

Зайшовши до одного із міських кафе спільники розділилися зробивши вигляд, що не знайомі. Чоловіки своєю компанією, дівчина – окремо. Виділивши з усіх відвідувачів самотнього, юна леді підсіла за його столик. Коли ж клієнт «дійшов до кондиції» і був готовий до щирого і відвертого спілкування, жінка дала зрозуміти своїм знайомим, що жертву обрано. Молодики приєдналися і запропонували випити ще й з ними. Вивідавши, що у нетверезого 24-річниго місцевого мешканця при собі не так вже й багато грошей, вирішили пограбувати його на вулиці. Втім наміри спільників змінилися, коли раптово з’ясувалося, що чоловік винаймає квартиру, проживає сам та ймовірно зберігає кошти в оселі. Напросившись у гості для того щоб продовжити банкет і відсвяткувати знайомство, зловмисники вільно проникли в дім потерпілого.

Опинившись в квартирі у жертви крадії почали вимагати гроші. В те, що великої суми у домі немає і що випадковий знайомий також безробітний нападники вірити не хотіли. Об голову потерпілого розбили скляну банку та кілька пляшок, труїли сльозоточивим газом, припікали цигарками та постійно били. Пожалкувавши про свою легковажність та необачність і зрозумівши, що втрачає свідомість чоловік сказав грабіжникам, що його сусід почувши галас ймовірно викликав міліцію. Покинувши жертву зловмисники прихопили близько 500 гривень, мобільний, одяг і цінні речі потерпілого та кинулися навтьоки, перерізавши кабель міського телефону.

До міліцейського відділу надійшло два виклики. Як з’ясувалося, сусід потерпілого і справді зателефонував до міліції запідозривши, що сталося лихо. А трохи згодом, прийшовши до тями правоохоронців викликав і сам постраждалий. Нападників затримали вже за три години. Всі четверо зізналися у скоєному. Подібні вчинки вони робили і раніше, за що вже були засуджені. Наразі всі речові докази вилучили, відносно затриманих порушили кримінальну справу за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Потерпілого швидше за все госпіталізують. Наступного дня після всього, що сталося самопочуття і стан здоров’я молодого чоловіка різко погіршилися. Йому знадобиться кваліфіковане лікування у медичному закладі.


Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera