facebook  ДДСО

 
Новини
23-12-2011 12:05 | Переглядів: 278

На Броварщині вітали ветерана органів внутрішніх справ з 70-річчям

На Київщині вже стало доброю традицією в святковій обстановці за присутності особового складу вшановувати ветеранів міліції. Цього разу із 70 – річчям привітали колишнього заступника начальника кримінальної міліції майора міліції у відставці Миколу Володимировича Наліса. В актовій залі Броварського міськвідділу зібрались керівники галузевих служб, голова організації ветеранів ОВС Головного управління Київської області та колишні співробітники міліції. По–сімейному тепло відбулася ця зустріч. Начальник міськвідділу побажав ювіляру міцного здоров'я, бойового запалу та невичерпного джерела енергії ще на довгі роки. До поздоровлень керівників приєднались ті, хто пліч-о-пліч колись працювали з іменинником. Також з нагоди 70–річчя його було нагороджено почесним знаком «За мужність та професіоналізм».

Загалом Микола Володимирович присвятив службі в міліції більшу частину свого життя. І обрав цей нелегкий, сповнений випробовувань шлях не випадково, - адже ще в дитинстві вирішив захищати Батьківщину від загарбників та несправедливості. «Моїх батьків розстріляли німці, коли я був зовсім маленький. У післяобідню пору до нашого дому прийшли двоє поліцаїв і один вершник на коні – німець. Один з поліцаїв наказав батькам залишити дітей і піти за ними. Нас у батьків було п’ятеро. Поліцаї зразу стали від них по обидва боки, а нам звеліли сидіти тихо. Відчувалася тривога: мало відбутися щось жахливе. Минуло близько двох годин і ми почули голосіння жінок, завивання собак. Люди ішли вулицею з плачам. Опісля очевидці розповідали, як під дулами автоматів вивели в центр села батьків та ще декілька односельчан і розстріляли на очах інших селян,» - з розпачем згадує правоохоронець в літах.

Роки проходять та біль не вщухає. Ветеранам є що розказати молодому поколінню, щоб те могло зрозуміти, у чому полягають справжні життєві цінності. Головне – щоб подібне більше ніколи не повторилося.

Службу Микола Володимирович розпочав на посаді оперуповноваженого відділення з економічною злочинністю в Броварському міськвідділі. Так ювіляр пройшов шлях від оперуповноваженого до заступника начальника карного розшуку з оперативної роботи.

Згадуючи пройдений шлях, майор міліції наголошує на тому, що всі життєві досягнення і перемоги це, насамперед – заслуга його дружини Любові Марківни. Це вона довгими вечорами і ночами чекала чоловіка з роботи та виховувала дітей. Жодного разу не дорікнула йому, бо розуміла, що міліція – покликання Миколи Володимировича.

Нині Микола Володимирович сумує за своєю службою. Готовий повсякчас прийти на допомогу молодим, дати пораду, як діяти в тій чи іншій ситуації, поділитися чималим досвідом.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera