facebook  ДДСО

 
Новини
28-12-2011 11:07 | Переглядів: 401

У столичному регіоні працівники міліції опікуються безпекою учнів у період новорічних канікул

Новорічні свята – найрадісніші та найяскравіші. Вони передбачають вибухи не тільки позитивних емоцій, але й вогненебезпечних, найрізноманітніших салютів, феєрверків, петард та іншої піротехніки.

Зі слів начальника відділення кримінальної міліції у справах дітей Броварського міськвідділу Олени Косенко, особливої уваги під час свят потребують діти. Фахівці твердять, що з усіх видів піротехнічних виробів безпечними для дітей є тільки хлопавки та бенгальські свічки, проте і в цьому випадку варто бути обережними, і наодинці з такими іграшками дітей краще не залишати. Вміст хлопавки вилітає під тиском і тому не можна її направляти в лице людині на близькій відстані. Щодо бенгальських свічок, то цей вид піротехнічних виробів є найпоширенішим, проте варто пам’ятати, що при горінні він розкидає іскри, і знаходиться біля ялинки чи легкозаймистих предметів небезпечно.

Тож, щоб свята пройшли без лиха працівники відділення кримінальної міліції у справах дітей спільно з працівниками дозвільної системи продемонстрували учням Броварщини навчально – пізнавальний відеофільм про небезпеку пожеж у житлі та провели бесіду на тему дотримання вимог пожежної безпеки в побуті, безпеки життєдіяльності надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру. Особливу увагу міліціонери приділяли роз’ясненню дітям небезпеки використання побутових піротехнічних виробів, таких як петарди, феєрверки, ракети та салюти.

Під кінець зустрічі вартові порядку роздали учням методичні матеріали та пам’ятки з інструкціями пожежної безпеки та задали дітям домашнє завдання намалювати малюнок на протипожежну тематику.

Такі повчальні бесіди з учнями проводяться з метою виховання поважного ставлення до безпеки, формування у підростаючого покоління світоглядних та етичних основ здорового способу життя, усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, підвищення рівня знань дітей з питань безпечного способу життя.

На сьогодні працівники міськвідділу міліції вважають боротьба з нелегальним обігом та продажем піротехнічних засобів першочерговою у своїй роботі. Вживаються практичні заходи по перевірці місць можливої реалізації піротехнічних засобів: торговельних ринків, магазинів та місць стихійної торгівлі. У цій роботі беруть участь усі працівники міськвідділу. Для ефективності запланованих практичних заходів створено рейдові групи.

Слід зазначити , що на «вільних» продавців піротехніки завжди знаходиться управа з боку міліції. Під час рейдів правоохоронцями перевіряються усі можливі «точки» збуту не ліцензованого піротехнічного товару. Так, тільки упродовж останнього тижня працівники міліції виявили 10 фактів продажу піротехніки без відповідних документів, крім того, у 8 - ми випадках святкова вибухівка реалізовувалася у невстановлених місцях. Усі продавці піротехніки притягнуті до адміністративної відповідальності за ст..195 – 6 (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) Кодексу України про адміністративне правопорушення. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Лише на Броварщині працівники міліції вилучили майже 400 піротехнічних виробів, в тому числі понад 300 петард. Під пильною увагою знаходяться і мережі магазинів, які, не маючи відповідної ліцензії, все ж займаються реалізацією піротехніки.

Правоохоронці  звертаються до людей бути обережними та не забувати про елементарні правила безпеки з використання піротехніки, щоб не сталось нещасних випадків ні з вами, ні з оточуючими вас людьми.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera