facebook  ДДСО

 
Новини
11-01-2012 15:30 | Переглядів: 471

У Чорнобильській зоні у нелегальних рибалок міліція вилучила близько двох центнерів риби


На одному з островів річки Прип’ять в районі відселеного села Ладижичі території зони відчуження ЧАЕС співробітники 1-ї роти батальйону міліції з охорони зони радіоактивного забруднення затримали трьох громадян, мешканців міста Боярка Київської області.

З’ясувалося, що вказані особи проникли на заборонену територію на моторному човні «Прогрес» і протизаконно виловлювали рибу. Співробітники міліції вилучили у порушників плавзасіб, п’ять рибацьких сіток та сто шістдесят п’ять кілограмів свіжовиловленої риби в кількості двісті сімнадцять штук. Улов був багатим, серед здобичі лящ, щука, судак, густера, плотва та карась. Втім страшно уявити, якими б могли бути наслідки, якщо б така рибка потрапила на стихійні ринки або супермаркети, а потім на чийсь смачний обід.

Наразі за даним фактом проводиться перевірка, вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Санкція статті передбачає штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera