facebook  ДДСО

 
Новини
24-01-2012 12:30 | Переглядів: 421

Замість роботи – конопля і опіум

Протягом минулого року на території Київщини працівники міліції вилучили близько шести центнерів наркотичних і психотропних речовин у порушників закону, більшість з яких наркозалежні люди. Вже за перший місяць нового року правоохоронцям вдалося зафіксувати більше десятка випадків затримання громадян із забороненим зіллям.

У місті Кагарлик Київської області в одній із квартир співробітники УБНОН вилучили близько трьох кілограмів коноплі. З’ясувалося, що власницею квартири виявилася 62-річна пенсіонерка. ротягом минулого року на території Київщини працівники міліції вилучили близько шести центнерів наркотичних і психотропних речовин у порушників закону, більшість з яких наркозалежні люди. Вже за перший місяць нового року правоохоронцям вдалося зафіксувати більше десятка випадків затримання громадян із забороненим зіллям.

У місті Кагарлик Київської області в одній із квартир співробітники УБНОН вилучили близько трьох кілограмів коноплі. З’ясувалося, що власницею квартири виявилася 62-річна пенсіонерка. «Дурман-траву» в кухні та підвальному приміщенні для власного вживання зберігав 43-річний син господині. Чоловік тривалий час ніде не працював і нині також безробітний.

З його слів, наміру продати травичку не мав, а курив не від щасливого життя. Крім того, стало відомо, що наркотичні речовини чолов’яга вживав протягом тривалого часу і неодноразово отримував зауваження від правоохоронців, утім чомусь їх ігнорував.

Відносно порушника порушили кримінальну справу за ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

На автодорозі Київ-Одеса неподалік села Митниця був затриманий 42-річний житель міста Тетіїв, також непрацюючий. У чоловіка виявили пляшку зі 100 мілілітрами опіуму. Речові докази вилучили. Наразі вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк. 

Варто відмітити, чомусь у більшості випадків останнім часом пристрастю до наркотичних речовин страждають безробітні люди. З незрозумілих причин, замість того щоб шукати роботу або хоч якийсь підробіток, громадяни вдаються до низьких вчинків, нерідко змушуючи страждати своїх рідних. Замість того, щоб взяти себе в руки, лише бідкаються на безвихідь і виправдовуються, втім змінювати щось у своєму житті не квапляться. 

Співробітники УБНОН ГУМВС України в Київській області проводять профілактичні та роз’яснювальні заходи з громадянами Київщини, під час яких намагаються пояснити людям про кримінальну відповідальність, яка існує навіть за невелику кількість збереження будь-яких наркотичних речовин та застерегти від негативних, нерідко страшних і трагічних наслідків, які руйнують і відбирають сім’ї та людські життя.


Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera