facebook  ДДСО

 
Новини
24-01-2012 15:27 | Переглядів: 309

Правоохоронці столичного регіону затримали групу молодиків, які обкрадали продовольчі магазини

Наприкінці минулого року в Білоцерківську районну міліцію почали надходити заяви про скоєння крадіжок з продуктових магазинів. Подібні злочини реєстрували колеги зі Сквирського, Володарського та Ставищанського районів. Загалом міліціонери Київщини порушили сім аналогічних кримінальних справ.

Оперативники проводили ряд заходів по виявленню підозрюваних, спілкувались з власниками магазинів, вишукуючи будь-яку зачіпку. Горе– крадіїв упіймали на гарячому в одному з продовольчих магазинів району, де була встановлена сигналізація.

Схема вчинення крадіжок у всіх випадках була однаковою. Вночі зловмисники через двері підсобного приміщення шляхом їх пошкодження та зламу замків проникали в магазин, не обладнаний сигналізацією. Забирали переважно гроші та продукти харчування. Лише в Білоцерківському районі сума збитків, завданих власникам крамниць, складає більше 20 тисяч гривень. 

Як з’ясувалося пізніше, до складу групи входило шестеро хлопців, які винаймали квартиру в місті Біла Церква. Організатором угрупування був 22-річний раніше засуджений за крадіжку житель Білоцерківського району, інші молодчики до сих пір проблем із законом не мали. В залежності від того, в якому районі області вони «працювали», склад групи змінювався. Наймолодшому учаснику кримінальних пригод - 20 років, найстаршому – 24.

По відношенню до ватажка молодих крадіїв застосована міра запобіжного заходу – арешт, до інші – на підписці про невиїзд. Триває слідство. Проводяться перевірки щодо причетності вказаних осіб до скоєння аналогічних злочинів на території області. За кримінальним кодексом України крадіжка, вчинена організованою групою, карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Яна Гунько, Білоцерківський РВ ГУМВС України в Київській області.



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera