facebook  ДДСО

 
Новини
27-01-2012 17:15 | Переглядів: 544

На Київщині вилучили рекордну кількість несанкціонованої парфумерної та косметичної продукції найвідоміших світових брендів


Працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю та злочинами у сфері інтелектуальної власності міліцейського главку Київської області вилучили рекордну кількість – близько трьох тисяч одиниць - фальсифікованої парфумерної та косметичної продукції. Серед підробок були найвідоміші світові бренди.

Парфуми та косметичні засоби продавали по 70 гривень за флакон, тоді як ціна офіційного виробника складає близько 2000 гривень. Для оптових покупців працювала система постійних знижок – чим більше продукції замовляє клієнт, тим більша знижка на товари. Щоправда, пересічний покупець бажаючий придбати відомий бренд майже задарма навряд чи зміг би. Склад, де зберігали фальсифікати знаходився в місті Бровари, проте жодних вивісок або знаків, які б вказували шлях до магазину не було. Власники нелегального бізнесу зареєстрували офіційний сайт, згідно даних якого неліцензійна парфумерія розповсюджувалася по території всієї України та Київської області. 

Втім «бізнесменам», м’яко кажучи, не пощастило. Після відпрацювання і перевірки всіх даних підозри міліціонерів, щодо нелегального продажу та підробки товарних знаків підтвердилися. З’ясувалося, що нехитрий план протизаконного розповсюдження псевдобрендів заснувало молоде подружжя з Броварів. У сімейному бізнесі брав участь навіть батько 26-річної жінки, власниці інтернет-магазину.

Наразі вся продукція вилучена та направлена на дослідження. З’ясовується сума завданих збитків та шляхи надходження неліцензійних товарів. Вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за ст. 229 Кримінального кодексу України (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару). Санкція статті передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів громадян або виконання громадських робіт на строк від ста до двохсот годин, або виправних робіт на строк до двох років.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera