facebook  ДДСО

 
Новини
08-02-2012 16:35 | Переглядів: 286

Правоохоронці Київщини викрили любителів кольорового металу

Минулого року працівники міліції Київської області порушили чотири кримінальних справи за фактами викрадення близько двох кілометрів телефонних кабелів, що належать «Укртелекому». На сьогоднішній день всі злочини розкрито, а винуватці вже відповідають згідно чинного законодавства. На їх совісті кількатисячні збитки, завдані власникові, та, можливо, чийсь не почутий крик про допомогу.

Найбільше в таких ситуаціях страждають люди похилого віку та інваліди, особливо, у віддалених селах області. Інколи несправність стаціонарного телефону, коли мобільним ще не обзавелися чи недостатня зона покриття, призводить до несподіваних наслідків: немає можливості викликати швидку допомогу, міліцію, пожежників чи службу газу. Навряд чи крадій, відсікаючи кільканадцятий метр дроту, хвилюється за чиєсь життя.

Так на початку минулого року працівники карного розшуку Бородянського райвідділу міліції затримали 22-річного хлопця, який загалом викрав 1350 метрів телефонних ліній. На «заробітки» ходив двічі в нічний час. Останній раз закінчився спілкуванням з правоохоронцями, а згодом і судом. За фактами посягань на чуже майно міліція порушила дві кримінальні справи за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Згідно чинного законодавства зловмисникові загрожувало обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. 

Окрім «Укртелекому» на території області, а саме, в Обухівському та Фастівському районах, від рук бажаючих легких грошей постраждали і об’єкти товариства «Київоблгаз». В першому випадку з приміщення філії 23-річний хлопець виніс п’ять одиниць комп’ютерної техніки, а також сигналізатор газу та намагався збути.  

В селі Оленівка Фастівського району 40-річний чоловік викрав перетворювач станції катодного захисту від блискавки. За тиждень зловмисника затримала міліція. За даним фактом, як і за попереднім, була порушена кримінальна справа за ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). 

У всіх випадках зловмисники отримали умовний термін покарання. Ще три кримінальні справи, порушені в минулому році за викрадення дротів, наразі розслідуються правоохоронцями області.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera