facebook  ДДСО

 
Новини
10-02-2012 17:50 | Переглядів: 432

Правоохоронці Київщини повернули Яготинському історичному музею викрадену картину вартістю в два мільйони гривень

У середині жовтня 2011 року до Яготинського райвідділу міліції надійшла заява про зникнення з місцевого історичного музею картини відомого українського художника С.Ф. Шишко «Зображення хати на Полтавщині». Зі слів директора установи Лідії Демченко, витвір мистецтва вартістю близько двох мільйонів гривень поцупили вночі.

Всередину музею зловмисники потрапили через вікно. Заклад був обладнаний сигналізацією, тож працівники Служби державної охорони прибули на місце події за шість хвилин. Втім крадії встигли втекти за лічені хвилини. Співробітники музею дорогу втрату помітили тільки наступного ранку, замість знаменитої хати з бузком, зі стіни звисала лише порожня рама. 

За даним фактом порушили кримінальну справу за ознаками злочину передбачуваного ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України. 
В ході проведення оперативних заходів на початку 2012 року працівники міліції встановили, що крадіжку здійснило організоване злочинне угрупування. До складу групи входило четверо молодих людей, троє з них раніше були неодноразово судимі за крадіжки та насильницькі злочини майнової спрямованості. Найстаршому зі зловмисників 28 років, а наймолодшому лише 21. Один з крадіїв виявився майстром спорту з боксу.

Співробітники Управління карного розшуку ГУМВС України в Київській області встановили, що члени цієї групи протягом тривалого часу займалися нападами на АЗС, ювелірні магазини, незаконними заволодіннями автомобілів та крадіжками художніх цінностей з приміщень музеїв. Зі слів начальника Управління карного розшуку обласного міліцейського главку Сергія Князєва, під час вчинення розбійних нападів зловмисники з особливою зухвалістю застосовували фізичну силу, використовували зброю та з метою маскування обличчя одягали чорні шапки з прорізами для очей і медичні маски. 

Під час проведення санкціонованих обшуків у них вилучили ювелірні вироби викрадені під час нападу на магазин «Золото» в місті Буча Київської області та прикраси викрадені з магазину «Вадіс» в місті Коростишів Житомирської області, револьвер TRUPPER з шістьма набоями та автомобіль на якому скоювали напад на ювелірний магазин, а також картину народного художника України С.Ф. Шишка «Хата на Полтавщині», саме ту, яку було викрадено з приміщення Яготинського музею.

На даний час встановлюється причетність затриманих до вищевказаних та аналогічних злочинів на території України. Відносно зловмисників застосовано міру запобіжного захисту у вигляді тримання під вартою.

Дирекція музейного комплексу висловило працівникам міліції вдячність за знайдений витвір мистецтва багатьма улюбленого майстра. На щастя роботу не пошкодили, тож залишається сподіватися, що картина ще багато десятиліть, а можливо й століть, даруватиме радість відвідувачам галереї.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera