facebook  ДДСО

 
Новини
12-02-2012 12:05 | Переглядів: 280

На Київщині у порушенні антикорупційного законодавства обвинувачуються посадовці

Минуло півроку, як вступив в дію Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції». Протягом цього часу працівники управління боротьби з організованою злочинністю київської обласної міліції порушили та направили до суду три кримінальні справи.

Кожен з фігурантів по справах являється посадовою особою та обвинувачується в одержанні хабара. На трьох начальник управління Пенсійного Фонду України в одному з районів області, головний державний ревізор-інспектор податкової інспекції одного з міст Київщини та головний спеціаліст Управління у справах захисту прав споживачів отримали від підприємців близько 12 тисяч гривень хабара. В двох випадках люди ладні були заплатити гроші, щоб службовці не проводили прискіпливі перевірки їхнього бізнесу, в останньому ж – за надання в оренду приміщення, яке знаходиться в будівлі Пенсійного Фонду України.

Згідно чинного законодавства посадовцям загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Окрім випадків кримінальної корупції працівники УБОЗ Київщини виявили 10 фактів порушення вимог антикорупційного законодавства та склали відповідні протоколи. Загальна сума штрафу, який доведеться сплатити винуватцям на користь держави, - шість з половиною тисяч гривень. А це рівно в 12 разів більше, аніж загальний дохід, який порушники встигли отримати протизаконним шляхом.

Серед основних причин накладання штрафу - призначення на посади близьких родичів, порушення обмеження щодо сумісництва та суміщення безпосередньої роботи з іншими видами діяльності, використання службових повноважень для неправомірного сприяння особі. Левову частку штрафників складають представники влади – голови сільських та міських рад. Нижчу сходинку посідають працівники медицини та генеральні директори підприємств і організацій.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera