facebook  ДДСО

 
Новини
26-02-2012 13:00 | Переглядів: 382

Правоохоронці Київщини представили власних роботів кібернетикам

Після робочого візиту Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка до інституту кібернетики імені В.М. Глушкова науковців запросили до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України в Київській області. Співробітники центру розповіли кібернетикам про власну розробку вітчизняної інтелектуальної робототехніки для завдань пов’язаних із забезпеченням громадської безпеки, антитерористичних заходів та інформаційних технологій.

Зі слів начальника відділу вибухотехнічних та пожежно-технічних досліджень НДЕКЦ при ГУМВС України в Київській області Юрія Приходько, окремої та особливої уваги заслуговують роботи, котрі зможуть замінити людей в екстремальних умовах, тим самим виключаючи людські жертви під час масових заходів. Наприклад, диво техніки матиме змогу, розпізнавати вибухові пристрої, проникати у маленькі приміщення з функцією відео спостереження, зможе замінити вибухотехніків і саперів за необхідності створення вибуху на певній відстані. Такі засоби спецслужби зазвичай використовують під час звільнення заручників, масових акцій або під час штурму небезпечних об’єктів.

Під час зустрічі правоохоронці представили декілька моделей роботів із різноманітними функціями. Щоправда, кожна з них потребує доопрацювання, на що наразі не вистачає фінансування. Втім унікальні розробки робототехніки можуть стати корисними та вкрай необхідними для забезпечення охорони громадського порядку та безпеки органами внутрішніх справ під час заходів «Євро 2012».

На завершення працівники науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України в Київській області та співробітники інституту кібернетики ім. В.М. Глушкова домовилися про майбутню співпрацю, науковцям запропонували допомогти вдосконалити роботів та розширити їхні функції і можливості. Разом розробити і створити трансформерів, які б могли повністю замінити люди в будь-якій екстремальній ситуації.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області


 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera