facebook  ДДСО

 
Новини
01-03-2012 11:29 | Переглядів: 322

Від крадіїв постраждав банк на Київщині

Вчора ввечері до Білоцерківського міськвідділу міліції, що на Київщині, звернулась начальник відділення одного з банків в місті Біла Церква. 47-річна жінка повідомила, що в приміщенні магазину, де знаходився банкомат, невідомі пошкодили задню стінку та викрали залишок - 231 тисячу гривень.

Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, встановила, що напередодні між банкоматом та міжрегіональним управлінням банку було втрачено комп’ютерний зв'язок. Співробітники технічної підтримки установи спочатку пошкоджень не виявили. Майже добу зв'язок з банкоматом не відновлювався, і тоді з’ясувалося очевидне – з банкомату зникли гроші. Ймовірніше за все, невідомі особи пошкодили бокову стінку за допомогою газового різака. 

Потрібно зазначити, що до такого результату призвело чергове нехтування керівництвом банку елементарними правилами безпеки. Напередодні з метою запобігання крадіжок працівники управління державної служби охорони перевірили всі банківські установи області та надали відповідні приписи на усунення недоліків щодо технічного укріплення. У постраждалих білоцерківських банкірів таких недоліків виявилося достатньо: ані сигналізації з виведенням на централізований пульт охорони, ані камер відеоспостереження. Як бачимо, цим вміло скористалися крадії, затримати яких досі не вдалося: повідомлення від потерпілих про злочин до правоохоронців не надходило майже добу після його скоєння. Така поведінка з боку працівників банківської установи на теперішній час значно ускладнює розкриття злочину.

За даним фактом міліція порушила кримінальну справу за ч.4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Зловмисникам загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі. Проводяться оперативно-розшукові заходи.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera