facebook  ДДСО

 
Новини
05-03-2012 12:21 | Переглядів: 509

Міліцейська служба – на роботі, вдома – вишивка, натхнення і сім’я

Ті, хто обрав професію міліціонера, щодня, фактично не маючи вихідних і свят приходять на роботу, яка не пробачає помилок і розгубленості, вимагає надзвичайної відповідальності, мужності та терплячості. А щовечора повертаються додому, де зазвичай чекають найрідніші. Чи не найважче доводиться правоохоронцям-жінкам, адже під час несення служби представниці прекрасної статі виконують всі свої обов’язки на рівні з чоловіками, нерідко навіть переважають над ними. Втім переступаючи поріг домівки, вони насамперед – турботливі дружини, мами, господині, берегині сімейного затишку.

Інспектор по громадським формуванням та роботі з населенням Ірпіньського міськвідділу міліції ГУМВС України в Київській області Наталія Куртян власним прикладом демонструє, успішно працювати, допомагати людям і піклуватися про рідних – нескладно. Тендітна 29-річна лейтенант міліції, жителька міста Бородянка, все, до чого б не торкалася робить із задоволенням і завзяттям. Зі слів Наталії Сергіївни стати працівником органів внутрішніх справ мріяла з дитинства. Тепер, коли бажане здійснилося, молода жінка вкотре переконалася, міліцейська служба – це покликання душі. Правоохоронцем потрібно народитися, вважає Наталія.

Зі слів заступника начальника, начальника з кадрового забезпечення Ірпіньського МВ ГУМВС України в Київській області Володимира Возного, Наталія Куртян працює у міліції вже два роки. За цей короткий час молода жінка здобула авторитет серед колективу, багато чому навчилася та має найкращі характеристики. Володимир Іванович зізнався, Наталію можна навіть назвати гордістю міськвідділу. 

До обов’язків лейтенанта входить спілкування із місцевими засобами масової інформації та населенням, робота з документами та міліцейськими базами даних. Така праця потребує неймовірної уваги, вправності та злагодженості дій. Втім у Наталії Куртян є власний секрет успішності та натхнення – це вишивка.

Ікони, добрі, яскраві казкові персонажі, феї, лісові звірята на роботах майстрині оживають. Любов до вишивки та поєднання чудових кольорів Наталії залишила у спадок прабабуся. Зі слів жінки-міліціонера, добра справа завжди прикрашає людину. Свої витвори мистецтва вона не демонструє на конкурсах і виставках. Рукоділлям разом із 11-річною донькою Аліною, яка поділяє захоплення мами займається для душі. Адже робити те, що дарує радість – найкращий відпочинок і відновлення сил. Таких робіт у домі Наталії стільки, що їх важко порахувати. Всі вони різні, унікальні, жодної схожої немає.

Захоплення дружини і доньки поділяє голова родини, також колишній міліціонер Віталій Куртян. Зі слів чоловіка, щаслива родина, любов та підтримка – ще один секрет успіху. Дізнавшись, що дружина має наміри працювати правоохоронцем, спершу намагався відмовити. Втім тепер лише допомагає та підтримує в усьому. Тим паче, колись міліцейська служба поєднала серця подружжя. Віталій зізнався, свою майбутню дружину, ще школярку, випадково зустрівши на вулиці захистив від хуліганів. Вже тоді молодий чоловік працював у органах внутрішніх справ. Міліціонер провів налякану дівчину додому, з тих пір Віталій та Наталія не розлучаються. Чоловік дочекався доки кохана закінчить школу, вступить до інституту і закохані одружилися. 

Лейтенант міліції Наталія Куртян кожного ранку проводжає доньку до школи, чоловіка на роботу та долає 33-кілометрову відстань від міста Бородянка до міста Ірпінь Київської області, від дому до Ірпіньського відділу міліції. Щодня під час несення служби співпрацює з неймовірною кількістю людей, вправно вирішує їхні питання і проблеми. Кожну вільну хвилинку вишиває, даруючи життя казкам і мріям. І всі свої досягнення у кар’єрі й витвори мистецтва присвячує найріднішим, чоловікові та маленькій доньці.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera