facebook  ДДСО

 
Новини
27-03-2012 14:01 | Переглядів: 283

У столичному регіоні працівники міліції опікуються безпекою учнів у період весняних канікул

В учнів загальноосвітніх шкіл розпочалися весняні канікули. Тому з метою запобігання правопорушень та злочинності у підлітковому середовищі, втягування неповнолітніх дорослими особами в наркотичну та алкогольну залежність в цей період працівники відділення кримінальної міліції у справах дітей спільно з лікарем–наркологом Броварської центральної лікарні проводять профілактичні лекції під гаслом «Наркоманія – життя без майбутнього».

Зі слів начальника відділення кримінальної міліції у справах дітей Броварського міськвідділу Олени Косенко, сьогодні в Україні кожен другий підліток встиг спробувати наркотичні речовини. За останні два роки кількість лише офіційно зареєстрованих на обліку у міськвідділі наркозалежних збільшилося у 5 разів. Кожен із споживачів ін’єкційних речовин за 2 – 3 роки свого «стажу» «саджає на голку» близько 5 товаришів. Протягом довгого часу залежна людина бачить лише «верхівку айсберга», заспокоюючи себе: мовляв, «із понеділка легко зав’яжу» і почнеться нове життя. Тільки от очікуваний «понеділок» чомусь так і не настає, а людина тим часом поволі перетворюється на руїну.

Так, серед ін’єкційних наркоманів, котрі звертаються по допомогу до лікарів, кожен третій – ВІЛ – інфікований, а 99 % із них заражені смертельним вірусом гепатиту С. У більшості випадків вони й не здогадуються, що носять в організмі страшну недугу. Проте за десять років настає неминуча смерть внаслідок раку печінки. Найстрашніше те, що даний вірус загрожує не лише наркоманам, а його можуть підхопити й громадяни, котрі ніколи не пробували отруйних речовин.

Тож, щоб весняні канікули пройшли без лиха, щоб привернути увагу молоді до свого здоров’я, захистити її від втягування в залежність і зберегти людські життя, працівники міліції продемонстрували учням Броварщини навчально–пізнавальний фільм про небезпеку від наркозалежності.

Під кінець зустрічі вартові порядку провели анкетування на запитання: «Чи спробували б ви наркотики, якби наперед знали правду про наслідки цієї залежності?». Всі учні відповіли : «Звичайно, ні».
Одним із перших кроків на шляху до вирішення даної проблеми є проведення таких лекцій та інших профілактичних заходів у навчальних закладах. Адже в сучасному суспільстві цінується здорова, активна молодь. А здоровий спосіб життя є прямою дорогою до успіху.

Юлія Барабаш, Броварський МВ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera