facebook  ДДСО

 
Новини
28-03-2012 15:02 | Переглядів: 295

«Увага! На дорозі пішоходи та вело-мототранспорт»

З настанням весняно-літнього періоду на вулицях та дорогах Київщини спостерігається помітне зростання кількості мопедів. Це й не дивно: досить простий в керуванні апарат за доволі доступною ціною приваблює багатьох бажаючих покататися «з вітерцем». За кермом скутера можна побачити як підлітків, а часто й дітей, так і пенсіонерів. Здавалося б, винайдено нарешті ідеальний транспортний засіб, однаково зручний для всіх…

Проаналізувавши стан аварійності за 12 місяців 2011 року на території Київської області скоєно 2025 дорожньо-транспортних пригод в яких 421 людина загинула та 2377 отримали тілесні ушкодження. З них 845 пригод трапилося за участю пішоходів та водіїв мототранспортних засобів, в яких 181 людина загинула та 774 травмовано. Переважна більшість ДТП за участю цієї категорії учасників дорожнього руху трапляються в весняно – літній період. 

З метою посилення контролю за забезпеченням безпеки дорожнього руху на вулично-дорожній мережі, зниження рівня аварійності та недопущення загибелі і травмування учасників дорожнього руху в період з 22 березня по 22 квітня 2012 року проводяться на території Київської області оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Увага! На дорозі пішоходи та вело-мототранспорт».

На підставі аналізу аварійності та з урахуванням місць концентрації дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів та водіїв вело-мототранспорту внесені зміни до дислокації несення служби по нагляду за дорожнім рухом. Проводиться профілактична робота особовим складом під час несення служби та при спілкуванні із громадянами і особливо дітьми та підлітками. 

Особлива увага звертається на виявлення фактів порушень ПДР України пішоходами, керування мототранспортом без необхідних реєстраційних документів, неспівпадання номерів агрегатів та вузлів з реєстраційними документами, виявлення та документування порушень ПДР допущених водіями зазначених транспортних засобів і особливо керування мототранспортом в нетверезому стані. Крім цього проводиться широка роз’яснювальна робота в автопідприємствах, кооперативних гаражах і платних стоянках автомототранспорту щодо правової відповідальність за порушення Правил дорожнього руху України, доводиться кожному присутньому стурбованість і тривогу за стан аварійності за участю пішоходів та учасників дорожнього руху які керують вело-мототранспортом.

Під час руху патрульних автомобілів по автодорогах державного значення, за допомогою гучномовного пристрою привертається увага водіїв та пішоходів щодо дотримання ними Правил дорожнього руху.

У тому, що дорожньо-транспортні пригоди трапляються з дітьми є провина дорослих, які не слідкують за їх поведінкою. Нерідко дарують підліткам мопеди, моторолери, мотоцикли. Поява неповнолітнього за кермом завжди небезпечна як для нього самого, так і для решти учасників дорожнього руху. Ось чому закликаємо вас: не дозволяйте дітям, молодших 16 років, сідати за кермо мопеда, моторолера чи мотоцикла! Постійно контролюйте їхню поведінку. Придбані мотозасоби зберігайте так, щоб ними не змогли скористатися за вашої відсутності школярі. Керуючи транспортними засобами, чи будучи пішоходами, будьте прикладом у дотримані Правил дорожнього руху.

УДАІ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera