facebook  ДДСО

 
Новини
29-03-2012 13:42 | Переглядів: 237

У підприємця вилучили 9 кілограмів вибухової речовини


На території приватного підприємства, що знаходиться в місті Тетіїв Київської області, працівники управління карного розшуку виявили майже 9 кілограмів вибухової речовини та набої калібром 5,6 мм. З метою вилучення та безпечного доправлення виявленого на експертизу на місце виїхала вибухотехнічна лабораторія НДЕКЦ при ГУМВС України в Київській області.

Серед вилученої вибухівки - три циліндричних предмета з металу білого кольору із сипучою речовиною, яка за висновком експертизи, являється димним порохом. Ще одинадцять металевих предметів містили в собі сумішеву вибухову речовину на основі тротилу та амонію нітрату. За словами фахівців, якщо цю вибухівку привести дев’ятиповерхівка нічого не залишиться. 

За словами власника підприємства, зберігав небезпечні предмети він з господарською метою – для очистки труби від ґрунту. Ще в 2003 році він знайшов вибухівку на території покинутого кар’єру, де раніше велись підривні роботи. 

За даним фактом міліція порушила кримінальну справу за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Відносно чоловіка обрано міру запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Перевірка триває.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 

 

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera