facebook  ДДСО

 
Новини
17-04-2012 10:18 | Переглядів: 219

Для 16-річного жителя Київщини Великдень ледь не закінчився смертю

У селищі Крюківщина Києво-Святошинського району Київської області двоє молодиків не розминулися з 53-річним місцевим мешканцем. Словесна перепалка ледь не закінчилася смертю підлітка.

Відствяткувавши Великдень усі троє були напідпитку. 16-річний хлопець некоректно висловився на адресу чоловіка, поруч із яким знаходилася близька знайома. Не стерпівши образи чолов’яга вихопив ніж і вдарив кривдника. Як з’ясувалося пізніше, лезо пройшло в двох міліметрах від серця і дивом не зачепило життєво важливий орган. 

Зі слів товариша потерпілого, на очах якого розігралася драма, все сталося за лічені хвилини. Навіть причини конфлікту, а тим паче такого фіналу ніхто зрозуміти так і не встиг. У самого свідка в момент суперечки задзвонив мобільний телефон, на якусь мить молодий чоловік відволікся. Обернувшись за мить, побачив свого друга вже на землі, втрачаючого свідомість.

На місце події миттєво прибули працівники Спецпідрозділу «Беркут», котрі чергували неподалік, слідчо-оперативна група і швидка. Пораненого у важкому стані доправили до місцевої лікарні. Юнака прооперували, наразі він знаходиться в реанімації. Зі слів медиків, тепер його життю нічого не загрожує.

Нападник з місця події не тікав, оскільки сам отримав незначні тілесні ушкодження. Правоохоронцям чоловік пояснив, що оскаженів через нецензурну лексику на свою адресу від молодого покоління, а присутність жінки під час конфлікту ще більше підсилила роздратування. З’ясувалося, що чолов’яга був неодноразово судимий, саме тому, на його думку, він має багатий життєвий досвіт і молодики не мали права його принижувати. Тож ніж під серце – це своєрідна відповідь на несправедливу образу.

Після допиту свідків, пояснень і зізнання підозрюваного, чоловіка затримали. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, відносно нього порушили кримінальну справу за ч. 1 ст.15 ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство). Санкція статті передбачає від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Вкотре опинившись за гратами, чоловік матиме змогу переосмислити свій вчинок і своє життя. Втім для нього, нажаль, це навряд чи матиме якась значення. Адже за стільки років на шлях виправлення він чомусь так і не став.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera