facebook  ДДСО

 
Новини
24-04-2012 13:58 | Переглядів: 165

Через сина-наркомана літня жінка поширювала заборонені медичні препарати

У одному з населених пунктів Київської області працівники Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків затримали 65-річну місцеву жительку. Працюючи лікарем-невропатологом у міській поліклініці, жінка виписувала пацієнтам рецепти на заборонені у вільний продаж препарати «Сонат» та «Демидрол», але в картках хворих належних записів не робила. Таблетки купувала в аптеці для того щоб потім віддати синові. Синочок, у свою чергу, міняв ліки на наркотики. Адже загальновідомо, що такі препарати наркозалежні додають до «ширки», таким чином підсилюючи свої відчуття і ефект від ін’єкції. 

У робочому кабінеті пенсіонерки виявили незаповнені корінці від рецептів і близько 1500 рецептів у аптеці. Щоправда, пацієнти, як з’ясувалося, навіть не здогадувалися про те, що мають потребу в таких пігулках. Лікаря із 30-річним робочим стажем правоохоронці впіймали на гарячому у власній квартирі. У гаманці жінки виявили «чергову дозу» препаратів для сина, а у самого сина наркотичну речовину «Опіум», яку він мав намір збути.

З’ясувалося, що 37-річний чоловік ніколи не працював і як сам зізнався, наркотики вживав протягом тривалого часу. У старенької матері він постійно вимагав гроші на власні потреби, а от про її спокій і здоров’я, вочевидь, назавжди забув. Зі слів нещасної матері, вона неодноразово намагалася вмовити сина на лікування, втім усі спроби та старання щоразу виявлялися марними. Знала жінка і про кримінальну відповідальність за свої протизаконні дії та добре усвідомлювала всі можливі наслідки своїх вчинків. Утім міліціонерам із жалем розповіла, що іншого виходу зі своєї ситуації вона не бачила.

Колеги жінки характеризують її як кваліфікованого фахівця, грамотного, досвідченого лікаря та порядну людину. Дізнавшись про сімейну драму, люди дуже співчувають своїй співробітниці.

Наразі вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за ч.2 ст. 321 Кримінального кодексу України відносно жінки (порушення встановлених правил виробництва, виготовлення, придбання, перевезення, зберігання, відпуску, обліку, пересилання отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів). Санкція статті передбачає штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до трьох років. Відносно сина вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за ст. 321 та ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, збут наркотичних засобів, психотропних речовина бо їх аналогів). Якщо провину підозрюваного доведуть, чоловікові загрожуватиме чималий термін за гратами. Всі речові докази вилучені та направлені на експертизу.

Марія Синельникова, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera