facebook  ДДСО

 
Новини
26-04-2012 10:15 | Переглядів: 245

За нелегальний вилов риби - кримінальна справа


З початку року працівники Лінійного пункту водної міліції Київщини вилучили у нелегальних риболовів близько п’яти кілометрів сітки. Загальна сума збитків, завданих державі під час такого рибальства склала понад 60 тисяч гривень.

Під час проведення рейдів спільно з інспекторами рибохорони та єгерською службою складено 14 адміністративних протоколів за порушення правил рибальства. За шістьма випадками незаконного промислу вирішується питання щодо порушення кримінальних справ за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Так на річці Роставиця, поблизу села Трушки Білоцерківського району, під час проведення спільних заходів з працівниками Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у місті Київ та Київській області працівники водної міліції затримали двох рибалок, які займалися протизаконним промислом.

Виловлену рибу та 180 метрів зяберної сітки у чоловіків було вилучено. Найціннішими видами риби, як завжди залишаються судак, сом, щука, сазан та білий амур. За один виловлений судак доведеться заплатити 510 гривень, за білий амур – 255. За підрахунками фахівців браконьєри своїм рибальством нанесли державі збитків на суму більше 50 тисяч гривень. За таке діяння Кримінальний кодекс передбачає покарання від чималого штрафу до обмеження, і навіть позбавлення, волі на строк до трьох років.

Днями працівники міліції зони ЧАЕС на річці Прип’ять вилучили три моторних човни та рибу. Відносно браконьєрів за незаконне перебування у зоні відчуження та рибний промисел порушені кримінальні справи.

Любителям водних прогулянок і рибальства вкотре хочеться нагадати, що з першого квітня по тринадцяте червня вилов риби і вихід маломірних суден на воду офіційно заборонено у зв’язку із нерестом.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera