facebook  ДДСО

 
Новини
11-05-2012 09:57 | Переглядів: 147

В аеропорту «Бориспіль» черговий раз «вгамували» футбольних фанів

В рамках підготовки до чемпіонату з футболу «Євро-2012» в новому терміналі «Д» міжнародного аеропорту «Бориспіль» було проведено комплексне навчання полку міліції особливого призначення «Беркут».

На території, площею 107 тисяч кв.м., розрахованій на пасажиропотік не менше 5 мільйонів пасажирів на рік, міліціонери разом із працівниками СБУ, авіобезпеки та прикордонниками відпрацьовували можливі ситуації припинення масових порушень громадського порядку. Вміння співробітників силових структур вчасно локалізувати подібні ситуації за умов їх виникнення під час чемпіонату не лише припинить масове порушення, а й убезпечить інших пасажирів аеропорту від небажаних наслідків.

За оперативним задумом між вболівальниками різних футбольних команд відбулася сварка. Деякі фани перетнули митний загороджувальний турнікет до зали реєстрації і вчинили бійку з вболівальниками іншої команди. Заходи із припинення порушень, в яких взяли участь близько 150 чоловік, відбулися за наступним сценарієм.

Наряд патрульної служби, який знаходиться в приміщенні терміналу, про інцидент повідомляє черговому. У готовність приведено особовий склад міліції. На місці розпочинають роботу група документування, роз’яснення законів, яка використовуючи засоби підсилення звуку, пояснює правопорушникам про передбачену законом відповідальність, також туди направляється перекладач.

Група блокування з метою недопущення розповсюдження по залу реєстрації та прикордонної зони учасників групового порушення громадського порядку, використовуючи службових собак, блокує підходи з боку стійок паспортного та митного контролю. В результаті цього найактивніші правопорушники затримані. Група конвоювання супроводжує їх до автозаків. Після звільнення приміщень терміналу «Д» від агресивно налаштованих фанів, вибухотехнічна служба проводить обстеження терміналу на предмет виявлення та знешкодження вибухових речовин.

Для подальшої перевірки та встановлення обставин і учасників подій затриманих «найактивніших» вболівальників група конвоювання у супроводі автомобілів ДАІ перевозить до органів внутрішніх справ.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 



Повернутись на головну
Замовити VPS-хостинг
Зареєструвати домен / register domain ua
Free FTP for IP-camera